Kaffe – nyckeln till svenska singlars hjärta?

PRESSMEDDELANDE eD logo
Berlin 14 juni 2013

Svenska singlar dejtar helst över en kaffe

BERLIN. Att svenskar gillar kaffe är ingen nyhet, men att en kopp bryggkaffe är den ultimata följeslagaren på den första dejten är kanske mindre känt. I en undersökning från eDarling i samarbete med Arvid Nordquist – Classic har svenskars känslor för kaffe och dejtande kartlagts, och det är tydligt vad som får svenska singlars hjärtan att klappa lite extra.

Svenska singlar tror på kaffets undergörande verkan, och det inte bara för kropp och själ. I en undersökning från eDarling, i samarbete med kafferosteriet Arvid Nordquist, framgår det nämligen att de allra flesta vill tillbringa första dejten på café och lära känna sin dejt över en kopp gott starkt kaffe. Hela 75 % av de tillfrågade personerna går helst och tar en fika ihop med sin tilltänkta på den där allra första dejten. 8 % av männen respektive 6 % av kvinnorna tycker istället att en öl är på sin plats för att bota nervositeten, och 8 % av männen föredrar en romantisk helkväll med middag, vin och rosor. Även här är kvinnorna mer försiktiga, bara 1 % föredrar en romantisk helkväll direkt. Men den övervägande majoriteten anser ändå att fika är en opretentiös, trevlig och lagom lång aktivitet när man träffar någon första gången på tumanhand. Perfekta förutsättningar för en lyckad dejt alltså!

Undersökningen visade också att en överväldigande majoritet på 92 % föredrog att dricka kaffe istället för te eller någon annan dryck, och hela 88 % behöver minst en kopp om dagen för att känna sig nöjda och belåtna. Dessutom är singlarna förvånande traditionella när det kommer till fikastunderna. De allra flesta dricker helst vanligt, hederligt bryggkaffe när de går på café. Om de överhuvudtaget går ut – ungefär 40 % föredrar nämligen att dricka sitt kaffe hemma i ett kök, det egna eller andras.

Så om du längtar efter att träffa någon kan det vara dags att tänka över dina fikavanor. Kaffe har visat sig vara ett viktigt inslag i svenska singlars liv och ger dig en utmärkt ursäkt för att skapa och knyta kontakter. Och du behöver inte oroa dig för att bli bortvald för att du hellre dricker läsk än java – 97 % av singlarna tycker inte att en käresta måste fika lika.

Undersökningen gjordes på 714 svenska singlar, 44 % män och 56 % kvinnor. Genomsnittsåldern var 52 år.

Om eDarling

eDarling.se är en sajt för singlar som vill träffa andra seriösa singlar. Sajten har funnits i Sverige sedan 11 maj 2010 och är en av de ledande matchmakingsajterna i landet. Förutom i Sverige finns eDarling i 20 andra europeiska länder.
Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till [email protected]