Mode och kärlek – stor undersökning

Mode undersökning eD

eD logoPRESSMEDDELANDE

20:e November 2014

Svenska singlar – modemedvetna och kräsna

Över hälften av kvinnorna kan tänka sig att dumpa en partner om de ogillar dennes klädstil

BERLIN. En ny, stor undersökning som 846 svenska singlar har medverkat i avslöjar att kläder och stil spelar en otroligt stor roll när det kommer till kärlek och dejting 2014. Hela 88 % anser det viktigt hur en partner är klädd, och över hälften av kvinnorna skulle kunna tänka sig att dumpa någon om de ogillade sin partners klädstil.

Svenskar är kända för att vara stilmedvetna och välklädda, men hur mycket vikt lägger vi egentligen vid kläder, och hur viktigt är det med stil när det kommer till jakten på en potentiell partner? Hela 88 % av de svarande anser att det är viktigt hur en partner är klädd och 79 % anser att en klädstil är en reflektion av ens personlighet. Noterbart var även att över hälften av kvinnorna (56 %) skulle kunna tänka sig att sluta dejta någon på grund av deras klädstil. När det kom till att bedöma den egna känslan för stil så ansåg en överväldigande majoritet, 91 % av kvinnorna, och 80 % av männen, sig själva som välklädda.

Kläderna vi älskar och hatar

Det mest oattraktiva en man kan bära enligt kvinnorna är keps, tätt följt av manchesterplagg. Klassikern kostym och slips ansågs lika tråkigt som det ansågs attraktivt, annars var de två värsta modebrotten sandaler med sockar och sport- eller mjukiskläder till vardags. För män å andra sidan så toppade polotröja och maxiklänning listan över plagg de ogillade istället föredrog de, kanske föga förvånande, kort klänning eller jeans. De plagg som kvinnor favoriserade var rutig skjorta eller skinnjacka.

De bäst klädda svenskarna; Mikael Persbrandt och Kronprinsessan Victoria

När det kom till skoval så föredrar båda könen lågklackat, eller så bekvämt som möjligt, både när det kom till den första dejten så väl som till vardags. 79 % av männen föredrar detta, och 59 % av kvinnorna bär även helst lågklackat till en dejt. När det kom till att utse Sveriges bäst klädda man respektive kvinna, så vann Mikael Persbrandt och Kronprinsessan Victoria överlägset.

Nyfiken på att läsa mer? Klicka här för vår artikel i ämnet!

Mode och kärlek infografik

Deltagare: 846, genomsnittsålder: 54 år, 46 % män.

Om eDarling eDarling är en matchmakingsajt för singlar som söker en långsiktig relation. Sajten har funnits i Sverige sedan juni 2010 och är en av de ledande matchmakingsajterna i landet. eDarling är idag den snabbast växande online-matchmakingtjänsten i Europa. eDarling leds av Berlinbaserade företaget Affinitas GmbH och har erbjudit tjänsterna sedan Maj 2009.Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till [email protected]