Frågor du inte ska ställa på den första dejten!

Första dejten med eDarling

Det är många frågor som poppar upp i ditt huvud när du är på en första dejt, du vill veta allt om personen som sitter mitt emot dig! Det är den första dejten och du är otålig. Kan han/hon vara den rätta? Kommer jag att hitta kärleken ikväll? Det är mycket du vill veta om personen du ska träffa. Du bör dock ha koll på vilka frågor du absolut inte ska ställa under den första dejten – om du faktiskt vill få till en andra dejt! Här är tips som kan vara bra att ha i bakhuvudet när du går på den där pirriga första dejten.

Den första dejten, men vad ska ni prata om?

Den första regeln när det kommer till dejting är att inte ta det på för stort allvar. Sätt inte press på din dejt och ställ inte frågor som ”När i livet vill du gifta dig?”, ”Hur ser dina framtidsplaner ut?”. Det förmedlar ett intryck av att vara allvarlig och påträngande. Vissa kan känna sig trängda när de får sådana frågor, särskilt redan under den första dejten. Ställ hellre frågor om jobb, familj, vänner och intressen. Eftersom du inte redan känner personen så finns det mycket att att prata om- allt ifrån vilken slags musik de uppskattar till vad för slags mat de gillar.

”Vissa kan känna sig trängda när de får privata frågor, särskilt under den första dejten.

Fråga inte din dejt om hans/hennes sexliv

Att ställa intima frågor till en ny bekantskap, särskilt på den första dejten, får dig att framstå som framfusig. Om du vill att någon ska öppna upp sig för dig och känna sig trygg och säker med dig så tar det ett tag, ha tålamod, med tiden kommer din dejt att öppna sig för dig. Även om er relation kanske leder till sexuellt umgänge så småningom, så är det inget samtalsämne att ha under den första dejten. En persons sexuella begär är personliga, pratar du om det redan på den första dejten framställer du dig som påträngande. Din dejt kan även tro att du är ute efter ett ”one night stand”, och inte att du letar efter ett seriöst förhållande.

Nämn inte gamla kärlekar

Den kansske vikitgaste regeln att ha i åtanke när dey kommer till den första dejten är att absolut inte nämna ex eller gamla kärlekar. Överhuvudtaget. Om din dejt gör detta, se det som en varningsflagga att personen potentiellt inte lyckats gå vidare känslomässigt från sin före detta än och kanske behöver lite mer tid innan den kan dejta igen. Ni är där för att träffa varandra och se hu eran kemi är, inte för att älta misslyckade förhållanden och gamla relationer.

”De flesta av oss tar lite mer tid på oss att inse att de funnit den sanna kärleken.

Kärleksförklaringar under den första dejten är inte ok

Förhoppningsvis fattar du och din dejt tyckte för varandra rätt fort, kanske dyker tanken ”kan han/hon vara den rätta?” upp i huvudet. Detta är givetvis bra, men försök att hålla tankarna inne åtminstone tills det att servitören försett er med huvudrätten. De flesta av oss tar lite mer tid på oss att inse att de funnit den sanna kärleken. Om du är säker på din sak, ge din dejt lite tid så att han/hon också hinner få samma känslor som du har. Med tiden kommer alla känslor upp till ytan, kanske redan under den andra dejten?

Vad är ditt bästa tips för en lyckad första dejt?

Har du några frågor? Skriv gärna till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion