av eDarlings redaktion
140549

9 tecken på att du träffat ditt livs kärlek

Sann kärlek - eDarling
Kan du verkligen veta om du har träffat ditt livs kärlek eller inte? Tyvärr så finns det inget vattensäkert test som kan avgöra detta, men du kan känna dig trygg och säker i din relation om du känner igen dessa nio olika tecken för just ditt förhållande.

 Ni strävar inte efter att göra förhållandet bättre

Många människor har romantiska relationer utan några större problem. Om man ser till grunden så är själva förhållandet i sig nog för att man ska känna sig nöjd, men det tycks alltid vara något som står i vägen för den sanna lyckan: ett stressigt arbete, ett irriterande ex, eller kanske en irriterande ovana.
Personerna i förhållandet anser båda att så fort de små problemen är borta så kommer förhållandet att förbättras. Tyvärr så fungerar inte förhållanden på det viset. 

LÄS ÄVEN: E-dating - så finner du kärleken online


Så snart ett problem har blivit löst kommer ett annat till ytan, och så finns det något nytt att jobba på och paret blir återigen olyckligt. Vad människor kanske inte inser är att om dom hela tiden försöker förbättra sitt förhållande och ständigt väntar på ”den sanna lyckan”, då är dom helt enkelt i fel förhållande. Sanningen är den att ett lyckligt välanpassat par inte ständigt behöver söka efter lyckan eller sträva efter något bättre. Ett lyckligt par bara är.
 

 Du behöver inte förställa dig

Du vet att du träffat den rätta när din partner älskar dig för den du är. Vi vet att det låter som en kliché, men som många andra klichéer så är det faktiskt sant. ”Ditt livs stora kärleks” beundran för dig är kraftfull - din blotta existens får din partner att tappa andan. Din partner beundrar de val du gjort i livet, din partner tycker du är smart, sexig, härlig att umgås med och helt enkelt fantastisk. Du behöver aldrig imponera på ”den rätta”, för du har redan gjort det genom att bara vara dig själv.

 Ni hanterar konflikter väl

Låt oss säga att vi har två par som har varit tillsammans lika lång tid. Det ena paret grälar ofta, och det andra paret har inte bråkat en enda gång. Vilket förhållande tror du är i störst risk för ett uppbrott?

Om vi tittar närmre på de båda paren finner vi att paret som aldrig någonsin bråkar troligtvis kommer att bryta upp. Någon i detta förhållande har åsikter och känslor som aldrig kommer upp till ytan,  tankar och känslor som istället ligger och gror och skadar förhållandet på sikt.


Det andra paret, som kanske bråkar något mer, tar upp saker de inte är nöjda med, gör sina röster hörda, och kan därför reda ut problemen med varandra. Detta par respekterar varandras åsikter och finner även en djupare förståelse i förhållandet genom att låta allt komma upp till ytan och hantera problemen. Det är hur par löser sina problem och konflikter som bestämmer hur väl deras relation fungerar i slutändan.

 Du vill veta allt om din stora kärlek

Om du spenderar tid med någon som verkligen är ”ditt livs stora kärlek” kommer du så småningom också att lägga märke till alla de små detaljerna i hans eller hennes liv.  Du intresserar dig för hans eller hennes dag i detalj,  historier från barndomen och till och med gamla bilder blir fascinerande. När detta händer vet du att denna person är oerhört betydelsefull och viktig för dig.

 Du och din partner förlåter varandra

Som vi tidigare beskrev i artikeln så är det hälsosamt för ett förhållande att reda ut problem och konflikter. Om ni bråkar så är ni ändå förnuftiga i era resonemang och gör allt för att lösa problemet. Ni erkänner att ni har fel, ni lyssnar och  försöker förstå varandra och ni ber om ursäkt om ni gjort fel. Det är inte så att ni måste vara perfekta, men om ni verkligen är varandras ”livs stora kärlek”,  så försöker ni få förhållandet att fungera och reda ut konflikten. Om ni Sann kärlekdock ständigt bråkar med varandra utan att finna något sorts avslut på alla dispyter, var då försiktig, detta är tecken på att ert förhållande kanske inte håller i längden.

 Dina vänner ser hur lyckliga ni är tillsammans

Om personerna som står dig allra närmst ber dig att gå ifrån någon, då gör du rätt i att lyssna på dem och inse att personen du älskar kanske inte är rätt för dig.

Om personerna du litar på dock ser det du ser; vilken fantastisk människa du har träffat - om de stöttar dig i ditt förhållande, så är det ett starkt tecken på att ni faktiskt också hör ihop. Dina närmsta känner dig bättre än du kanske tror.

 Du vet hur du ska göra din partner lycklig

När det finns en djupare förståelse mellan två människor vet de hur de ska göra varandra lyckliga. Tänk till nu, vet du vad som gör din partner lycklig? Tänk på de små sakerna, vet du vad din partner gillar att äta eller vad för slags avkoppling han eller hon uppskattar?

Tänk även på de större sakerna - kan du få din partner att prata om sina drömmar och sina framtidsidéer? När din partner har problem med jobb eller med sin familj, kan du då hjälpa din partner att ta sig igenom problemen och se livet från den ljusa sidan igen? Slutligen, känner din partner dig lika bra som du känner honom/henne? Om du kan svara ja på ovanstående frågor så är detta ytterligare ett tecken på att ni är skapta för varandra!

 Ni prioriterar samma saker i livet

Olikheter kanske attraherar, men det är sällan det fungerar i slutändan. Kompatibilitet är nyckeln när det kommer till att skapa ett djupt och starkt band mellan två människor. Till exempel, du kanske planerar inför framtiden och tänker på din och din partners karriär och på hur era liv kommer att se ut i framtiden, medan din partner mest ser till nuet och vill tjäna pengar så han eller hon kan gå ut under helgen och ha roligt istället, då arbetar ni troligtvis inte mot samma mål och har olika prioriteringar i livet. Om ni är på samma plan i livet och delar varandras värderingar och prioriteringar kommer ni att ha ett långt och lyckligt förhållande.

 Riktig kärlek betyder ömsesidig respekt

Ömsesidig respekt är en av grundstenarna för ett hälsosamt förhållande. Utan respekt för varandra kan ni inte skapa en stark och säker grund som ni båda kan stå på. När ni respekterar varandra så blomstrar ert förhållande. Er kommunikation blir djupare och er tillit växer sig ständigt starkare. Respekt är den viktigaste grundstenen för ett långt och lyckligt förhållande.

Så medan du funderar över ditt förhållande och om du funnit ”ditt livs stora kärlek”, ta då en titt på denna lista. Om du kan kryssa för var och ett av dessa 9 olika tecken så kan du vara helt säker på att du träffat ”ditt livs stora kärlek”. Ta vara på kärleken er emellan och gör den så underbar och ljuvlig som bara du och din stora kärlek kan göra den!

Har du inte hittat ditt livs kärlek än? Registrera dig kostnadsfritt här!

 
Har du några frågor? Skriv gärna till redaktion@edarling.se

Comments

tjenare, om man ändå kunde hitta den rätta någon gång! jag blir bara sviken och sviken gång på gång, alla tjejer jag har haft nu har varit otrogna. det känns hemskt!! att hitta sin sambo i sängen med sin bror. eller få veta att hon gjorde något med ens bästa vän... jag har grundat i det hela gång på gång vad gör jag för fel?? jag säger vad jag tycker och tänker ljuger aldrig eller är otrogen!! jag har väldigt många bra tjej vänner som säger att jag inte gör något fel.. men jag menar 7/7 tjejer som jag har haft har varit otrogna!! har jag bara otur eller vad ? eller är det fel på mig som person?

Jag måste säga att jag grubblat i tre månader eftersom min pojkvän (även första pojkvän som jag var tillsammans med i tre år) plötsligt gjorde slut med mig efter att han misstolkat en massa. Jag grubblar eftersom jag är jätte förvirrad! Jag trodde allt var bra, han hade tydligen slängt isönder sin mobil eftersom jag inte hört av mig med samtal bara sms. I samma veva som han gör slut säger han för första gången någonsin, att han älskar mig. Efter att han gjort slut stöter vi på varandra på en bar och på ett förnedrande sätt presenterar han mig som hans ex samtidigt som han med känslor/energi säger att han vill ha mig vid sin sida när vi är själva Han reser bort på två weekends med vänner eftersom enligt honom måste han ha tid att tänka eftersom han känner att han har mycket hat/ilska inombords igentemot mig han måste lära sig hantera. Alltså fattar ingeeenting. Alla hans närmsta vänner tror jag nu hatar mig , och råder honom till saker som inte är till min fördel det får mig inte heller att känna mig bekväm. det känns som om vännerna tycker illa om mig pågrund av att mitt ex blir det nu ju känt sig sårad av mig. Men som sagt fattar jag inte varför och han pratar inte med mig. Vill vara med honom men allt känns jätte komplicerat.

Om allt var precis sådär (9/9) men det inte längre är så? Hur får man tillbaka allt det där efter ett tufft år som resulterat i hårda ord, mkt bråk och djupa svek?

Hej Lisa. Vad tråkigt att höra, men om ni en gång hade alla dessa 9 tecken på sann kärlek så har ni en bra utgångspunkt för ett bra förhållande och ett mål att arbeta gemensamt mot. Försök att kommunicera så tydligt som möjligt med din partner om dina känslor och om hur du vill hitta tillbaka till hur det brukade vara. Vi önskar dig lycka till med kärleken! MVH ditt eDarling-team.

Fick 9 av 9... Allt är bara sååå rätt!!

9 av 9 .

Hej! Jag vill bara säga att denna texten hjälpte mig otroligt mycket!! Riktigt bra skrivet!