För singlar med höga anspråk

Jag är en:
Vänligen ange om du är man eller kvinna.
Ange en giltig emailadress.
Ange ett giltigt lösenord.

Kontaktannons – från tidningen till nätet

”Manlig bokbindare söker rolig kvinna med inre skönhet”. Intressant vid första anblicken? Bakom varje kontaktannons, eller profil som det kan kallas när det gäller onlinedejting, gömmer sig en längtan efter den rätta partnern och oftast också efter en långsiktig relation. För att skilja sig från mängden lägger många singlar upp särskilt kreativa och annorlunda annonser. Oavsett vem du är så är rätt val av ord och en bra bild viktigt för ett bra resultat. Testa Premium gratis nedan i 3 dagar!Skriv din kontaktannons på eDarling

Hur såg en kontaktannons ut förr i tiden?

Den första kända kontaktannons vi känner till skrevs i England redan 1695 och syftade till att hitta skribenten någon att gifta sig med. På den tiden var giftermål vanligtvis en familjeangelägenhet, och det nya sättet att leta efter en blivande partner ansågs länge vara både underligt och skamligt. Ändå förekom det en del annonser, ofta för att människor flyttat från sin hemort och inte hade lika lätt att träffa någon lämplig att gifta sig med på den nya orten. På 1900-talet började det bli mycket populärt med kontaktannonser, även om skribenterna ofta blev förlöjligade eftersom utsättandet av en annons ibland fortfarande associerades med att inte kunna hitta en partner på egen hand. Idag är det snarare tvärtom – nästan alla känner någon som träffat sin partner online!

En labyrint av koder och förkortningar

Att leta efter kärlek med hjälp av tryckta annonser kan vara svårt, eftersom formatet bara medger en kort text som beskriver vem man är och vad man söker. Dessutom måste man vanligtvis använda underliga förkortningar för att få med någon information alls. Koderna består oftast av enstaka bokstäver och leder lätt till missförstånd. En kontaktannons med kortformer som ”kv” för kvinna kan först verka logiskt, men en text i stil med ”M sök bek, önsk kv i Sthlm-omr. I-rök. Sv.t. Lasse42” (Man söker bekantskap, önskar kvinna i Stockholmsområdet. Icke-rökare. Svar till Lasse42) ställer till det för de flesta. En perfekt annons ska kunna läsas enkelt, utan hjälp av detektiv och ordlista. Konstiga koder och förkortningar tillhör dock numera till det förflutna.

Kontaktannonser på internet

Tryckta annonser har blivit ovanligare i takt med att utvecklingen gått mot ett mer och mer internet-baserat samhälle. Ett vanligt och omtyckt sätt att leta efter en framtida partner är nätdejting. På senare år har kontaktannonser på internet blivit allt vanligare och nätet erbjuder ett bra alternativ till en tryckt annons. Matchmaking- tjänster som eDarling ökar dessutom chanserna att träffa någon genom att du får möjligheten att vara utförlig, både när du beskriver dig själv och den du söker. Den största fördelen med matchmaking på internet är att eDarling matchar dig med någon som verkligen passar din person. På så sätt blir det mycket lättare att verkligen hitta någon som är rätt för dig. Inga mer texter med konstiga förkortningar och underliga omskrivningar!

En rolig profil fungerar!

När man skriver en profiltext till en kontaktannons på nätet så gäller det att vara kreativ för att stå ut från mängden. Då kan humor vara ett effektivt verktyg. Kom bara ihåg att lagom är bäst. För mycket skämt kan ge intryck av en oseriös lustigkurre. Ett bra tips är att skriva en originell beskrivning av dig själv, men utan klyschor och negativitet. Var ärlig men beskriv dig själv på ett positivt sätt. Humoristiska inslag om dina vanor eller vardagliga äventyr kan också öka dina chanser, en beskrivning som mixar charm och självdistans kommer långt. Se bara till att undvika de vanligaste misstagen. När din kontaktannons väl blivit läst så är det oftast din profilbild som avgör om du blir kontaktad eller inte. Det handlar sällan om ditt utseende utan snarare om att ha en trevlig bild som säger något om vem du är. Försök också välja en bild där du ser glad ut! Urvalet av vilka bilder du lägger upp bör väljas med omsorg. Tänk på att dina bilder ger dina partnerförslag ett viktigt första intryck av vem du är.

Ett tips att hålla i minnet när man utformar sin profil är att målet med profilen är få läsaren att vilja veta mer om dig. En kontaktannons med tråkig, felstavad text och ett femton år gammalt passfoto är inte så kul. Var dig själv och lägg ner lite tid på din profil, så kan du också finna kärleken på nätet.

Vad är det första du tänker på när du tittar på någons profil eller kontaktannons? Registrera dig här för att skapa din egen!

Har du frågor eller funderingar? Skriv till oss på [email protected]

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR Se fler artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz