Dating på nätet leder till nöjdare par

Stämmer det att de som träffas via internet är mer benägna att hålla ihop? Studier visar att par som träffats på nätet är mer nöjda med sin relation, även i längden. Vi har tittat närmare på vad som eventuellt kan göra att det är så och vad folk tycker om dating på nätet.
Dating på nätet med eDarling

 

Dating på nätet gör dig ärligare

Den som söker efter en partner på nätet har en helt annan utgångspunkt än de som lär känna varandra ansikte mot ansikte. En naturlig följd av dating på nätet är att kommunikationen blir annorlunda – den fysiska närheten och upplevelsen av kroppsspråket går inte att tolka. Trots det här och, i motsats till vad många tror, är de som dejtar via datingsidor oftast ärliga när det kommer till att presentera sig själva.

Att undvika falska förhoppningar

För vissa kan det kännas bäst att träffas så fort som möjligt för att undvika att skapa falska förhoppningar, men det finns en stor valfrihet i att kunna välja när. De flesta vill ge en sannhetsenlig och realistisk bild av sig själva, att man har en viss grad av anonymitet i början med dating på nätet leder till att många är mer öppna med sina känslor och önskningar angående ett potentiellt förhållande. Folk är alltså ofta mer ärliga vid internetdejting än vid annan typ av dejting2

Dating på nätet – ett trevligt sätt att lära känna varandra på

Genom att intervjua 20 personer tog den norska kulturhistorikern och författaren Nina Bratland reda på deras erfarenheter av att dejta på nätet3. Flera av de intervjuade berättade att de upplevde det som positivt att man kan sitta hemma i en lugn och trygg miljö med dating på nätet, att man själv kan välja att svara när det passar sågs också som positivt. Dessutom uttryckte flera att de tycker det var ett trevligt sätt att komma i kontakt med människor oavsett om det ledde till en romantisk relation eller inte. Dating på nätet upplevdes alltså som ett bekvämt och enkelt sätt att träffa andra singlar på vart man än befinner sig.

Flera fördelar med dating på nätet

Internet har under de senaste åren med hjälp av sociala medier och sociala nätverk drastiskt förändrat hur vi lever våra sociala och romantiska liv. Dating på nätet har snabbt blivit ett etablerat sätt för att söka efter en partner. Det är inte längre ovanligt att du fyller i ett personlighetstest eller förväntningar på en framtida partner, vilket har gjort det lättare att hitta den rätta.

Dating på nätet; finn någon med samma värderingar

Det påpekas också att par som har gemensamma värderingar passar bättre ihop. Med andra ord, lika barn leka bäst4. För att kunna matcha de med liknande värderingar och intressen så erbjuder vi bland annat våra medlemmar ett personlighetstest. Dating på nätet kan alltså vara ett effektivt sätt att hitta en partner på, tack vare att man anger förväntningarna och andra preferenser om bland annat geografi och ålder i förhand. Baserat på ditt personlighetstest och preferenser kommer du få partnerförslag som har samma grundläggande önskningar och preferenser som du – för att få bästa möjliga utgångspunkt för er att lära känna varandra och uppleva kärleken tillsammans. Våga ta initiativet och testa du med, tänk på hur mycket du har att vinna och hur lite du har att förlora.

Är det dags för dig att börja med dating på nätet? Registrera dig enkelt här!

Mer läsning

 • Dating på nätet
  Hitta singlar med samma ambitioner

  Även om Sverige är ett av världens mest singeltäta länder kan det ibland kännas närmast omöjligt att faktiskt få träffa några av dem. Öka dina chanser genom att använda dating på nätet med eDarling du med!

 • Testa dating på nätet med eDarling
  Matchmaking - det effektiva sättet

  Du slipper söka en databas utan får dagligen förslag på singlar som matchar din personliga profil, dina krav och önskemål när du dejtar på nätet med eDarling. Dejta effektivt med maximala resultat.

 • Dating på nätet med eDarling
  Dejta smidigt på nätet

  Idag är det vanligare än någonsin att använda sig av - och träffa någon - genom dating på nätet. Tack vare vårt genomgående och vetenskapligt baserade personlighetstest.