Dejting Göteborg – få till en perfekt dejt i stan!

Med sina 800 000 invånare utgör Göteborg Sveriges näst största stad. Det finns många kärlekstörstande singlar här som bara väntar på att få uppleva allt vad staden har att erbjuda - kanske tillsammans med just dig? Du kan enkelt hitta singlar i Göteborg som passar dig genom nätdejting. Läs vår guide som inspiration för dejting Göteborg!
Dejting i Göteborg med eDarling - guide

Dejting Göteborg - men med vem?

Oavsett vart man bor kan det ibland kännas svårt att hitta en intressant date. Öka dina odds genom att använda dig av eDarlings smarta matchmaking redan idag och finn singlar som du är kompatibel med. Läs våra dejttips nedan för inspiration vart ni kan gå nästa dejt!

Platser som får hjärtan att slå

Tack vare den levande stadskärnan och närheten till både skog och hav finns det fullt av möjligheter för varierande dejter både i och utanför stan. När det gäller dejting i Göteborg så är det inte svårt att få till en spännande, romantisk och avslappnad dejt mitt i stan! Att bara ta en vacker promenad genom Slottsskogen på sommaren tillsammans eller längs en vacker kaj kan vara en alldeles utmärkt första dejt. Upplev de charmiga kvarteren i Haga och ta en promenad upp till ”Kinesiska muren” och titta ut över staden från ett annat perspektiv.  Letar du efter någon att uppleva staden med så är nätdejting ett enkelt sätt att hitta någon som passar ihop med just dig.

"Restaurangen är lika känd för utsikt som för sina goda räkmackor"

 

Dejting Göteborg - var kan man gå?

Som Sveriges näst största stad är Göteborg fyllt av museum och andra aktiviteter, alltså perfekt utgångsläge för en första dejt. Liseberg, Nordens största nöjespark har öppet under sommaren såväl som juletid så kan du besöka en gnistrande julmarknad som får varje fruset hjärta att slå. Parken är stor med många grönområden och fina miljöer, Liseberg passar lika bra för härlig karusellåkning som för en mysig promenad. Nära Korsvägen ligger också två spännande museum; Världskulturmuseet och Universeum.

Efter en lång dag av intryck kan ni till exempel besöka Gothia Towers, stans skyskrapor. Högst upp i den ena ligger restaurangen Heaven 23, lika känd för sin häftiga utsikt som för sina goda räkmackor. Om din dejt är konstintresserad finner ni Göteborgs Konstmuseum längst upp på Avenyn. Ett stenkast bort ligger även den vackra näckrosdammen, vilket är ett perfekt ställe för dejting och för att uppleva romantik på tu man hand mitt inne i Göteborg.

Njut av skärgården tillsammans

Dejting GöteborgMed en av Sveriges vackraste kustlinjer är det lätt att komma naturen nära. Skärgården når man med kollektivtrafik eller cykel från stadens mitt på cirka 20 minuter. Om sommaren är dejting aktiviteterna i Göteborg närmast självskrivna, sol, bad och utflykter med båt står högt på många nykäras lista.

Eller varför inte låta den första dejten bli på Brännö brygga där ni kan ta en dans på äkta Taube-vis.

Shoppa med din dejt

I Haga och Majorna finner ni mängder med mysiga caféer och second handbutiker. Att strosa runt mellan husen i innerstan är ett bra sätt att avnjuta en eftermiddag och samtidigt få en avslappnad och mysig dejt. Skulle vädret vara förfärligt står Nordstan, sveriges största inomhusgalleria, arkaden och anrika NK till tjänst med tak över huvudet, där finner ni många spännande butiker och caféer.

"Få en stämningsfull träff bland växterna i Botaniska trädgården"

Dejting Göteborg - läs historierna

Kärleksparet Anna & Lars från Göteborg träffades via eDarling under hösten 2010. Läs gärna mer om deras kärlekshistoria. Med hjälp av eDarling kan du finna den rätta att uppleva den romantiska staden Göteborg tillsammans med. Sök efter singlar i ditt närområde och hitta den som passar just för dig! 

Har du frågor eller funderingar, eller tips för dejting Göteborg? Hör gärna av dig till redaktion@edarling.se

Tips:

 • Dejting Göteborg - romantiska platser

  Den mest romantiska platsen för singlar i innerstaden är kanske trots allt Botaniska trädgården. Här finns vackra platser att ta det lugnt på för en avslappnad dejt. Om ni är sugna på längre promenader kan ni fortsätta genom Botaniska Trädgården ut till naturreservatet, där det finns idylliska små vattendrag längs vägen för att få en romantisk stund i Göteborg.

 • Dejting i Göteborgs skärgård
  Njut av närheten till havet

  Skärgården är ett bra utflyktsmål året om, under vintern är det ett fantastiskt äventyr att åka långfärdsskidor, eller bara promenera längs med det frusna havet. Vi ska inte glömma aktiviteter såsom fiske och tubdykning, vilket lämpar sig fint från vår till höst.

 • Dejting i Göteborg med eDarling
  Gå på restaurang

  I Göteborg finner man färska skaldjur och fantastisk fisk som serveras staden över. Testa till exempel Café Villan på Hisingen, Brasa Restaurang eller Restaurang Söder för en god middag i fin miljö! Om du vill vara extra romantisk kan du alltid bjuda hem din dejt och laga den en romantisk middag.