Kvinna söker man, men var ska man leta?

Kvinna söker man - eDarling

Att hitta en bra man kan ibland kännas lika lätt som att finna en nål i en höstack. Men han finns därute, och han kommer vara lättare att finna om du fokuserar på dig själv snarare än på honom! Här är några saker som kan vara bra att ha i åtanke i jakten på din stora kärlek:

1. Pausa inte ditt liv!

Glöm inte att njuta av ditt liv även mellan förhållanden! Att vara singel är inte samma sak som att vara ensam, det är snarare en utmärkt period att spendera tid med dina vänner och familj. Du slipper kompromissa och du styr över din egen tid när du är singel – ta vara på den friheten. Ju mer du njuter av ditt liv desto mer positiv energi utstrålar du, vilket i sin tur kommer locka till sig män med en liknande energi. Dubbeljackpot, eller hur?

2. Kvinna söker man – var dig själv

Klyschornas klyscha, men du har allt på att vinna på att vara dig själv. Ett förhållande som byggs upp på lögner kommer inte att hålla i längden. Du vill väl bli älskad för den du är inte den du låtsas att vara? Den rätte för dig kommer älska dig även för dina brister, ingen är perfekt så slappna av och låt ditt äkta jag skina.

3. Ha ett eget liv

Ingen vill, eller kan, vara totalt ansvarig för en annan persons välbefinnande och lycka. Det är viktigt att bibehålla en balans och ha ett givande liv även utanför ditt förhållande. Vad tycker du om att göra? Fyll din tid med givande och inspirerande sysselsättningar, skriv upp dig på den där danskursen eller porslinsmålningen som du funderat på, för din egen skull såklart – men vet vem som mer skrivit upp sig…?

4. Var öppen

Ju mer öppen du är för nya personer och nya erfarenheter kommer du, förutom att få ett rikare liv, öka dina chanser att träffa en intressant man. Tänk på processen som att sända ut jobbansökningar, om du bara kontaktar ett ställe istället för 25 är dina odds att få napp betydligt mindre.

5. Le ofta!

Glädje är den mest attraktiva egenskap en kvinna kan ha enligt en studie gjord på University of British Colombia. Ett enkelt leende gör alltså automatiskt en kvinna mer attraktiv för en man. Dock så visar studien lustigt nog att det är motsatt för kvinnor som rankade leende män lågt och fann seriösa och allvarliga ansiktsuttryck mer attraktiva. När du ler, även om du känner dig nere, så ’lurar’ du hjärnan som i sin tur utlöser glädjeämnen som endorfiner så var inte rädd för att dra på smilbanden så ofta det går!

6. Tänk efter – är du kär i kärleken?

Kvinna söker man

Ibland kan man vara mer kär i kärleken än personen ifråga. Var ärlig mot dig själv, känns din partner utbytbar? Eller kan du inte tänka dig att vara med någon annan? Alla man är ihop med kan såklart inte vara ens livs stora kärlek men se till att när du som kvinna söker man inte nöjer dig med det näst bästa eller det bekvämliga alternativet.

7. Våga ta det första steget

Glöm förlegade dejtingregler och stereotyper, vänta inte på att mannen ska ta initiativet! Var inte rädd att ta första steget, män blir smickradeav din förfrågan och det värsta du kan få är ett nej. En kvinna med självförtroende kommer att anses attraktiv hos en man med självförtroende, en vinnande kombination – eller hur?

Kvinna söker man – har du några tips du vill dela med dig av?

Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till [email protected]

Källor

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21604870

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR Se fler artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz