För singlar med höga anspråk

Jag är en:
Vänligen ange om du är man eller kvinna.
Ange en giltig emailadress.
Ange ett giltigt lösenord.

Dejtingsidor – tre tips för lyckad dejting online

Dejtingsidor är i dag ett populärt sätt att träffa nya människor på. Forskare vid University of Rochester, USA, rapporterar att träffas via en dejtingsida är det näst vanligaste sättet att inleda en relation på. Det betyder att det finns mängder av personer som nätdejtar, så hur gör man för att sticka ut och få kontakt med en intressant dejt? Det finns verkligen fler fiskar i den här sjön så vi ger dig de tips du behöver för att bli den som fastnar på kroken!Dejtingsidor med eDarling

Datingsidor – nu träffas de flesta via nätet

Att träffas via vänner och bekanta är det enda sättet att hitta kärleken som fortfarande är vanligare än att träffas via dejtingsidor. Studier har visat att dejtinglivet i västvärlden till stor del är ineffektivt och tidsslösande, då man ofta famlar i det mörka.

Harry Reis, professor i psykologi vid Rochester University säger att det ligger mycket hopp i användandet av internet som ett sätt för att hjälpa vuxna att skapa betydande romantiska relationer1.

Varför använder man dejtingsidor?

Varför använder allt fler dejtingsajter som ett sätt att träffa den rätta? En av fördelarna som beskrivs av de som dejtar på nätet är bland annat att man kan vara mer rak på sak om vad man söker. På så sätt slösar man inte tid på någon som inte är ute efter samma sak. Det kan också ses som positivt att man kan lära känna varandra innan första dejten vilket kan göra att det första mötet blir mer avslappnat. Datingsidor ger dig även chansen att få kontakt med människor du annars aldrig skulle ha träffat.

Hur utvecklas ett förhållande via datingsidor?

I intervjuer med personer som har träffat sin partner via nätet berättade de om en liknande utveckling i deras sätt att kommunicera från att de började lära känna varandra till att de träffades. Efter att de hittat varandra på en genom att dejta online gick de stegvis vidare med att sedan börja mejla, chatta, prata i telefon och slutligen träffas på riktigt. Ju mer de lärde känna varandra ju viktigare blev det att kommunicera via medel som kunde ge dem ett rikare samtal än vad dejtingsidorna kunde. Att göra det stegvis var viktigt för många för att de skulle känna sig bekväma med att träffas för en dejt. De flesta av dem beskriver också att intresset byggdes upp via nätet men de verkliga känslorna för deras partner kom först när de träffades. Den anonymitet som en dejtingsida ger kan göra att man tycker det känns lättare att vara ärlig och att våga dela med sig av sina känslor. När man pratar online och delar med sig av personlig information hjälper det att föra relationen framåt3.

3 steg för lyckad dejting på dejtingsidor:

1Var öppen. Hur öppen man är har stort inflytande på hur relationen utvecklas. På datingsidor vill många lära känna personen lite innan man träffar varandra. Det är alltså viktigt att man är öppen och berättar om sig själv.

Visa att du är intresserad. Att spela svår och vänta med att svara på meddelanden funkar oftast inte på dejtingsidor, om du är intresserad är det bättre att du visar det .

Ge relationen tid att utvecklas. Om man har hittat varandra på en av alla datingsidor så känner man oftast av när det börjar bli dags för att träffas och det faller sig naturligt efter att man har haft kontakt ett tag. Känn efter när det är bäst att träffas för just er två.

Hör av dig och dela med dig av dina bästa tips för att lyckas på dejtingsidor!

Källor

1 Hämtat från http://www.huffingtonpost.com/2012/02/06/online-dating-common-couples-meet_n_1257243.html (23.08.2013)

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR Se fler artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz