Vanliga dejting misstag

Vanliga misstag vid dating online

eDarlings redaktion, 2011

Sedan 2010 har eDarling matchat och sammanfört singlar från hela landet. Nätdejting har revolutionerat sökandet efter kärlek, och att registrera en profil är ett enkelt sätt att underlätta sitt sökande efter en partner. Men det finns vissa råd man bör följa noggrant för att lyckas och för att underlätta processen. Läs här om vanliga misstag inom nätdejting.

Profilbild: var ärlig!

”En bild säger mer än tusen ord!” Detta gäller i hög grad även när man dejtar på nätet. Ett vanligt misstag är att lägga för stor vikt vid sin profilbild och lägger upp ett förskönande foto. Undvik det. Ta istället en nytagen bild där ditt ansikte syns och som inte är tillfixad i något bildbehandlingsprogram. Om du oroar dig för att folk kommer lägga märke till något i ditt utseende som du är missnöjd med är lösningen inte att lägga upp en förskönande bild – första gången ni träffas kommer sanningen ändå komma fram. Om du är seriös med dina försök att hitta en partner ska du vara ärlig, både mot dig själv och andra.

Halvdant ifylld profil

Ett annat vanligt misstag som du bör undvika är en dåligt ifylld profil. Din profil är ditt fönster mot partnerförslagen där du har chansen att presentera dig själv och visa vad som gör dig speciell. Då gäller det att verkligen vara personlig och fylla i profilen ordentligt – en person som skrivit en halvhjärtad presentation blir man väl inte särskilt intresserad av?

Stavfel på profilen

Något stavfel här och där är inte hela världen, men det ger ett oseriöst intryck och är ett onödigt misstag att göra när man nätdejtar. Vårt tips är att du kopierar och klistrar in din presentationstext i ett ordbehandlingsprogram, kör stavningskontrollen och rättar eventuella fel innan du publicerar något online.

Spetsade intressen

Det låter naturligtvis spännande med någon som angivit vrakdykning eller renässanskonst som sin största hobby, förutsatt att det är sant. Om du gillar att stanna hemma och läsa böcker, skäms inte för det utan skriv det på din presentation! Du är ju ute efter att dejta någon likasinnad som du har mycket gemensamt med – då tjänar det ingenting till att säga att man är intresserad av sådant man egentligen inte bryr sig om.

Ironiska uttalanden

Ironi går inte alltid fram i verkliga livet, och särskilt svårt blir det på internet. Den som läser det du skriver ser inte ditt ansiktsuttryck och hör inte ditt tonfall. Och hur ska andra veta när du är ironisk eller ej om de inte känner dig och är bekanta med din humor? Ironi kan också framstå som lite distanserande, vilket inte är någon bra utgångspunkt när man nätdejtar. Att skrämma bort dina partnerförslag med dålig humor är ett onödigt misstag.

Otrevlig ton i meddelanden

Både när du skickar meddelanden och när du svarar på andras ska du komma ihåg att vara artig, respektfull och trevlig. Även om du inte är intresserad av den som skrivit till dig kostar det inget att svara i en vänlig ton. Ett inte helt ovanligt misstag när man skriver meddelanden till någon man är intresserad av är också att tro att han eller hon blir intresserad om man låter otrevlig. Detta kunde inte vara mindre sant. Är du intresserad av någon, visa det genom att vara uppriktig och trevlig!

Hur man lyckas med att nätdejta på eDarling

Läs gärna eDarlings framgångsplan för att lära dig mer om hur du lyckas med ditt nätdejtande. Kom ihåg att lägga ner tid och energi på ditt partnersökande, och håll dessa tips i huvudet när du laddar upp en bild eller uppdaterar din presentation. Lycka till!

Har du frågor? Hör gärna av dig till [email protected]!

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion