Fyra steg till ett nytt sexliv

Nytt sexliv - eDarling guide

Du är i ett nytt förhållande; ni är båda förälskade men kanske även spända och lite nervösa. Ni båda kanske går och tänker på det – när kommer vi att ha sex? Vid vilken tidpunkt är det rätt att introducera sex i förhållandet? Vilket skydd bör vi använda? Här finner du förhoppningsvis svaren på de viktigaste frågorna.

1. Bra kommunikation

Att prata om sex med din nya partner kan kännas svårt i början. Om du inte har mycket erfarenhet inom ämnet sedan tidigare är det vanligt att känna sig osäker när du ska ha sex med din nya partner. Du vill att allt ska vara perfekt den första gången ni har sex med varandra. Pressen på att ert sexliv ska vara så bra som möjligt kan göra att du känner dig nervös och fumlig. Försök istället att slappna av och se det som en underbar stund tillsammans med din nya partner, en stund som ni ska njuta av och uppleva tillsammans.

2. Hur länge bör vi vänta innan vi har sex?

Generellt sett kan det vara en god idé att vänta med sex om du är ute efter ett seriöst och långvarigt förhållande. Det är viktigt att skapa en djup kontakt med din nya partner innan ni börjar utforska varandra sexuellt. Skapa förståelse och lär känna varandra på djupet innan ni tar nästa steg, på så vis känner ni er säkra innan ni tar steget fullt ut. Vilket det rätta tillfället för att ha sex för första gången med varandra kan bara du och din partner svara på.

Det är också något du måste fråga dig själv – när är jag redo? Om du känner minsta tveksamhet bör du vänta. Sexakten kommer ofta naturligt när ni båda är redo.

3. Hur går vi vidare med preventivmedel?

Ni har haft sex med varandra för första gången. Omtumlade och andfådda ligger ni tätt ihop och känner varandras hjärtslag sakta återgå till normal takt igen. Ni vill i detta läge givetvis inte behöva tänka på det allra viktigaste: hur ni skyddar er mot könssjukdomar och oönskad graviditet. Det kan kännas jobbigt, men det bästa är att prata igenom de olika alternativen med din nya partner. Fråga dig själv hur det har fungerat i tidigare förhållanden, och vilka preventivmedel du gillar/ogillar? Om ni har några funderingar eller är tveksamma över något kan man alltid gå till en gynekolog eller läkare och få profesionell hjälp.

4. Sexlivet med din nya partner

Förhoppningsvis får du och din nya partner ett underbart och tillfredsställande sexliv som ni tillsammans utforskar och gör det bästa av, vilket också är fallet för de allra flesta nya par. Det händer dock då och då att den första sexuella upplevelsen med din nya partner inte lever upp till dina förväntningar, kanske kändes det fel eller konstigt. Det är helt normalt, många behöver vänja sig vid sin nya partner innan man fullständigt kan njuta med varandra.För att få ut det mesta av ert sexliv måste ni kunna kommunicera. Berätta för din nya partner vad du gillar/ogillar. Din nya partner kommer att tacka dig, han/hon kan nämligen inte läsa dina tankar när ni har sex. Om din nya partner berättar för dig vad han/hon föredrar, se det då som ett positivt tecken – din partner vill kunna njuta fullt ut med dig och det tyder på att han/hon verkligen litar på dig.

Sexliv - fyra steg till förbättring

”Om din nya partner berättar för dig vad han/hon föredrar, se det då som ett positivt tecken

Prata om ert sexliv!

Det allra viktigaste när det kommer till att ha sex med din nya partner är att kunna prata om det! Oavsett om det handlar om vad ni föredrar i sängen, vilka preventivmedel ni ska använda eller när det känns rätt att inleda ett sexuellt förhållande med varanda så måste ni kunna prata om det. Bra kommunikation och ett bra sexliv går nästan alltid hand i hand.

Vad tycker du man ska ha i åtanke angående sitt sexliv med en ny partner? Kommentera nedan!

Har du några frågor? Skriv gärna till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion