Tecken på bra relationer

En bra relation med eDarling

De relationer man har i sitt liv påverkar en väldigt mycket. Man blir som man umgås, sägs det. Vare sig det gäller en vän eller eventuell framtida partner så måste man ta reda på hur man fungerar ihop. Nedan beskriver vi några tecken på goda relationer, men kom ihåg – allt är individuellt!

Ni möts på mitten

För att en relation ska vara givande så är det vissa saker som måste fungera. Vilka dessa faktorer är kan vara svårt att säga rakt av, det beror nämligen på vad du är för typ av person. Ta en titt på nedanstående punkter och avgör själv vad som är viktigt för just dig.

I alla relationer händer det att man till slut kommer till olika sorters vägskäl. Att ständigt gå sin egen väg istället för att kompromissa slutar ofta med att man till slut inte längre ser eller kan nå varandra – logiskt va? Många par håller dessutom osynlig poängräkning på sin partner, det vill säga ett kort i ärmen att dra upp nästa gång man själv gör ett misstag. ”Men du då!” är sällan ett bra svar i en diskussion. Bra relationer är ofta sådana där man funnit en balans och där ingen utövar maktspel över den andra.

Ni pratar om allt och inget

Om konversationen abrupt dör med exempelvis en arbetskollega man knappt känner så kan många uppfatta det som obekvämt. Denna ”pinsamma tystnad” ska inte behöva finnas med din älskade, det känns snarare skönt att kunna vara tysta och njuta av varandras sällskap ibland. Å andra sidan kan ni prata om allt! Allt från era djupaste tankar, rädslor, drömmar och fantasier till vardagsbabbel huruvuda cornflakes och ärtsoppa passar bra ihop.

Ni lär av varandra

Relationer där olikheterna emellan är enorma men där man accepterar och försöker dra lärdom tenderar att hålla gnistan vid liv. Om det däremot är ett beteende man ogillar hos sin partner så är man inte rädd för att ta diskussionen, men utan att försöka forcera fram en ändring. Det handlar snarare om att uppmärksamma hur man själv reagerar på beteendet och om förhållandet bygger på ömsesidig respekt så bör din partner försöka undvika beteendet, åtminstone i din närhet.

Ni gillar varandra också!

Det kanske låter uppenbart, men det händer faktiskt i längre relationer att man tycker om sin partner mindre och mindre – även om kärleken finns kvar. Det här kan märkas hos par som inte längre vill umgås mer än nödvändigt. Ett annat bra tecken på en sund relation är där man har gemensamma vänner som man regelbundet umgås med – tillsammans.

Ni är ärliga

Man behöver inte vara brutalt ärlig för att tala sanning, men man ska heller inte bomullsförpacka sina känslor och åsikter. Att vara tydlig med vad man vill och tycker visar tecken på integritet. Att ständigt rulla med ögonen åt sin partner när man inte håller med visar brist på respekt. Relationer som bygger på ömsesidig respekt och ärlighet vinner alltid i längden!

Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion