Kontaktsidor för långvariga relationer

Redo för ett nytt förhållande?

Allt fler använder internet för att finna en partner. Det mest revolutionerande är möjligheten till att snabbt kunna matchas med andra människor enligt dina egna egenskaper och önskemål. Singlar har nu större möjlighet än någonsin att hitta en passande partner på kontaktsidor, tack vare avancerade matchningsmetoder. Men går det att förutsäga att en viss typ av människor passar bättre ihop med varandra? Nedan får du reda på hur en bra grund för en långvarig relation byggs och hur internet kan vara ett bra sätt för att hitta sin drömpartner.

Kontaktsidor – för dig som söker en själsfrände

Vad vi söker efter hos en partner skiljer sig ofta åt beroende på vår egen bakgrund. Det går generellt att säga att vi ofta närmar oss människor som vi har mycket gemensamt med. Det är nödvändigtvis inte alltid motsatser som attraherar varandra. Det kan såklart finnas en viss spänning i att dejta en person som är olik dig själv och vars egenskaper kompletterar dina egna, men är stora skillnader en bra grund för ett livslångt förhållande?

”Med tanke på det stora antalet inriktingar på singelsajter som finns idag behöver ingen vara orolig för att inte hitta något passande.”

Förslag som möter dina krav

Du som använder kontaktsidor föreslås endast för medlemmar som passar särskilt bra ihop med dig. Din profil baseras på dina personliga önskemål och föreställningar om ett förhållande, vilket påverkar dina matchningar. Att ni delar intressen och har samma typ av humor är bra tecken på att ni passar ihop, men en gemensam grund innehåller fler byggstenar än så. Kontaktsidor på nätet ger många en möjlighet att söka en partner utifrån ett flertal krav , vilket är en bra utgångspunkt för ett långt och lyckligt liv tillsammans. Med tanke på det stora antalet inriktingar på singelsajter som finns idag behöver ingen vara orolig för att inte hitta något passande. I och med att vi alla har olika preferenser som vi utgår ifrån när vi söker efter en partner så underlättar det att det finns kontaktsidor för olika preferenser. Idag finns det dejting på internet för alltifrån singelbönder till träningsfanatiker.

Kontaktsidor med eDarling

Dejting för högutbildade

I längden uppmuntrar en liknande utbildningsnivå inte bara till initial kontakt utan stödjer även formandet av en relation. Även på en så öppen plats som internet, där vi i stort sett kan kontakta vem som helst när som helst, letar vi efter människor med liknande social bakgrund. Dessutom blir sökandet efter en partner som är lik en själv blir ännu tydligare ju högre utbildningsnivån är¹. Kontaktsidor för singlar med höga krav är efterfrågat eftersom många söker efter en partner med liknande ambitionsnivåer. Det är även så att högutbildade singlar tenderar att skilja sig i lägre utsträckning. Par med yrken som kräver en högre utbildning har en lägre andel skilsmässor jämfört med yrken som kräver låg eller ingen utbildning. Kontaktsidor som parar ihop två personer med liknande bakgrund, värderingar och utbildningsnivå skapar alltså större möjligheter för medlemmar att hitta ett långvarigt förhållande.

”Lära känna människorna bakom profilerna ordentligt innan ni eventuellt bestämmer ett riktigt möte.

Så lyckas du på kontaktsidor

Det gäller att vara ärlig när du beskriver dig själv på kontaktsidor. Chansen att träffa en person som du passar ihop med ökar om du tar dig tid och svarar uppriktigt på de frågor som utgör din profil. Din profiltext bör vara tilltalande och beskrivande. Skriv inte bara korta meningar om vad du har för intressen och syn på livet, försök att vara lite kreativ. Ibland kan det även vara bra att fråga en vän för att få hjälp att beskriva dig själv. När du väl kommit i gång och känner dig trygg med hur kontaktsidor fungerar är det dags att börja flörta med dina partnerförslag. Tänk på att inte stressa fram, se till att lära känna människorna bakom profilerna ordentligt innan ni eventuellt bestämmer ett riktigt möte. Överensstämmer inte dina partnerförslag med vad du är ute efter så går det att ändra dina sökkriterier och förbättra matchningen. Men tänk på att kanske inte ha för snäva sökkriterier, åldersskillnad och geografiskt avstånd behöver inte vara ett hinder i jakten på drömpartnern.

Kontaktsidor är ett mycket bra sätt att finna en passande partner på, men det gäller att ha tålamod. Att hitta sitt livs kärlek kan ta lite tid, men resan är väl värd målet.

Är du sugen på att träffa någon via kontaktsidor? Registrera dig här redan idag!

Källor

¹ Jan Skopek, Florian Schulz, Hans-Peter Blossfeld, ” Who Contacts Whom? Educational Homophily in Online Mate Selection” European Sociological Review (2011) 27 (2): 180-195.
Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion