Att träffa singlar på nätet är lättare än du tror!

träffa singlar på nätet

Att träffa singlar på nätet är inte särskilt komplicerat, men det finns ett par saker som du bör ha i åtanke. Vi på eDarling har tagit fram en lista med tips som hjälper dig att komma igång med ditt sökande efter kärleken på nätet.

Välj ett seriöst alternativ

Innan du börjar söka efter en partner på nätet är det viktigt att du hittar en dejtingsajt som passar just dig och som möter dina krav. På internet finns en uppsjö av sajter som riktar sig till dig som vill träffa singlar, och det är viktigt att du tänker på din säkerhet. En seriös dejtingsajt kännetecknas av flera faktorer. Viktigast är att du ser till att dejtingsajten skyddar din privata information och känsliga uppgifter.

Analysera dig själv

För att träffa singlar och så småningom kanske hitta en partner är det viktigt att du tänker efter vad som är viktigt för dig i en relation. Tänk efter noga på vad du prioriterar i livet och vilka egenskaper du söker efter i en partner. Det finns olika sajter för att träffa singlar, och de flesta har olika typer av inriktningar. Vi på eDarling riktar oss till singlar söker ett seriöst och långvarigt förhållande. Vi granskar dessutom alla profiler manuellt för att se till att våra medlemmar får seriösa partnerförslag.

Träffa singlar med en övertygande profil

Med en komplett och informationsrik profil har du en mycket större chans för att träffa singlar. Ta god tid på dig och gör din profil så detaljerad och unik som möjligt. Att lägga ner mycket tid på sin profil lönar sig oftast i slutändan, då det blir lättare för andra singlar att få en tydlig bild av vem du är. Medlemmar med genomtänkta profiler har en större chans att bli kontaktade av andra medlemmar, då de flesta föredrar att träffa singlar som lagt ner tid på sin personliga presentation.

Var ärlig

Det kan vara lockande att försköna sig själv och sina egenskaper på en dejtingsajt. Naturligtvis kan du betona de egenskaper som du tror är tilltalande för dina partnerförslag, men för att undvika falska förhoppningar bör du vara ärlig i din beskrivning av dig själv. För att träffa singlar som passar dig och minska risken för besvikelse är det bäst att beskriva dig själv på ett så korrekt sätt som möjligt. Att du är ärlig ökar även chansen att du får ett partnerförslag som verkligen passar dig.

Ta din tid

Du behöver inte känna att du måste vara snabb och spontan när du nätdejtar. Ta dig tid att överväga dina svar och tänk igenom vilken bild du vill ge av dig själv. Försök även att skriva personliga meddelanden till just de partnerförslagen du finner intressanta. Att skicka samma opersonliga meddelande till många andra singlar ger oftast inte ett lika bra resultat. Försök att vara personlig i dina meddelanden och skicka originella meddelanden till de partnerförslag du verkligen är intresserad av.

Bestäm själv

Det är även viktigt att du känner dig trygg när du nätdejtar. Gå långsamt fram med dina kontakter och gör inget som får dig att känna dig obekväm. Om du och din nätdejt har bestämt er för att träffas för en första dejt, var noga med att planera mötet och att inte ta några risker. Bestäm träff på en offentlig plats och berätta för dina vänner och bekanta var ni ska mötas. Lita på dina egna instinkter och känn efter vad som känns rätt för dig!

eDarling önskar dig lycka till med att träffa singlar på nätet!

Sophia Westergren, eDarlings redaktion, 2012
Har du några frågor eller funderingar? Skriv då till [email protected]