Ta kontakt – det första steget

Ta kontakt idag! eDarling

Lycka handlar för många om kontakten med sina medmänniskor. Det kan vara kontakt med sin familj, kontakt med sina vänner, eller kontakt med någon du älskar. Det kända citatet ”Hellre gröt tillsammans än oxfilé ensam” från filmen ”Tillsammans” beskriver på att bra sätt vad som är viktigt här i livet. Utöver bostad, jobb och en frisk kropp så är kontakt med andra människor avgörande för den personliga lycka. Människor är i grunden flockdjur och vi behöver kontakt med andra människor för att överleva.

Kan kännas svårt att initiera kontakt

När man vill lära känna nya människor så kan det ibland kännas svårt att ta kontakt. Du kanske inte riktigt vet hur du ska göra, vad du ska säga, eller så är du kanske orolig över vad personen kommer att tycka om dig. Man kan ta kontakt på många olika vis – på eDarling är det första steget till kontakt att sätta sig ned och våga skriva ett meddelande till det där partnerförslaget som väckt ditt intresse.

Första kontakten

Du kanske är rädd att skriva fel när du försöker ta kontakt, eller ännu värre, att inte få något svar! Vi kan inte säga exakt vad du ska skriva i ditt första mejl, men vi har några tips som du bör tänka på när du tar den där första kontakten.

Det första du bör tänka på är att vara dig själv. Det lönar sig aldrig att låtsas vara någon annan för att skapa intresse. Berätta istället lite om dig själv, framhäv dina positiva kvalitéer och ställ frågor till personen du skriver med. Fråga om de vardagliga sakerna i livet. Lär känna varandra i lugn och ro. Tänk på att partnerförslaget du skriver till också är på jakt efter nya kontakter.

Lägg ner tid när du tar kontakt

Det är ofta det första mejlet som avgör om du och ditt partnerförslag kommer att fortsätta lära känna varandra. Undvik att skicka standardmejl till dina partnerförslag. Var kreativ och lägg ner tid på att få iväg ett personligt mejl till medlemmen som du är intresserad av. Läs gärna igenom partnerförslagets profil noggrant och ställ frågor utifrån vad han eller hon har skrivit om sig själv. Det är då mycket större sannolikhet att du får ett positivt svar från partnerförslaget!

Ibland kanske det inte går som du vill när du försöker skapa kontakt. Om det inte fungerar den första gången, tänk då till, vad gjorde du fel? Vad kan du göra bättre nästa gång du tar kontakt med någon? Kom ihåg att alla är nybörjare första gången – bara du vågar skapa den där första kontakten så har du redan kommit halvvägs. Övning ger färdighet – och det gäller även när det kommer till dejting och att skapa nya kontakter!

Har du några frågor? Skriv gärna till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion