Fråga ut någon på en date!

Gå på date

Sanningen är den att majoriteten av singlar skulle bli förtjusta över att bli utbjuden på en date. Oavsett om det är en fika, middag eller bio på agendan så är det smickrande för alla människor att bli utbjudna på en date. Men vad är dating egentligen och hur går man från tanke till handling?

Date – vad är det?

Hur vet man ens att det är en date det är fråga om? Ordet har sitt urpsrung i den amerikanska tonårskulturen men har sakta men säkert blivit försvenskat genom åren och kan nu applikeras till alla åldrar och romantiska mötessätt. Att dejta betyder att man träffar en person som man är intresserad av och går ut på offentliga ställen såsom restaurangar, biografer och caféer tillsammans. Man testar att lära känna varandra på det sätt som man själv föredrar och känner efter hur det är att vara ensam med den personen. En date är även att tillfälle att se om det finns en fyskisk kemi och attraktion mellan er två som kan leda till mer än bara vänskap.

”Man vill ofta att dejten ska leda till en kyss vid kvällens slut och att det där kännetecknande pirret i magen ska infinna sig.”

Fjärilar i magen på den första dejten?

Man vill ofta att dejten ska leda till en kyss vid kvällens slut och att det där kännetecknande pirret i magen ska infinna sig. Det är dock inte självklart att två personer fattar tycke för varandra på en gång, så förvänta dig inte nyförälskelse och fjärilar i magen vid första dejten, utan se det istället som ett stort plus om dessa känslor skulle infinna sig. Det viktigaste, men kanske svåraste med dejtande är att faktiskt bjuda ut någon på en date. Om du vill få till en date med den där spännande människan du går runt och tänker på – då bör du följa de nedanstående råden!

Se det från den andra sidan

Att fråga någon om en date är inte ett stort eller dramatiskt steg som att gå ner på knä och be någon att gifta sig med dig, även om det såklart kan kännas nervöst innan. Kom ihåg att det du undrar är om din potentiella date vill spendera tid med dig eller inte. Skulle han eller hon säga nej så är det inget mer med det, då vet du åtminstonde. Du kommer komma över det, det är faktiskt inte hela världen. Gå istället vidare till nästa person, det är ändå mycket roligare att umgås med en person som vill vara med dig lika mycket som du vill vara med den!
gå på date

”Skulle han eller hon säga nej så är det inget mer med det!”

Var specifik

Personen du frågar är ofta mer positivt inställd till dejten om de vet exakt vad ni ska göra och vart du vill ta honom eller henne. Istället för att fråga ”Vill du gå på date med mig?” så kan du vara mer specifik. Tänk på att inte vara för bestämd med tidpunkt och datum utan var flexibel, då du vill att personen inte ska kunna neka för att han eller hon är upptagen. Säg till exempel ”Det finns en nyöppnad restaurang i området jag gärna skulle vilja prova och jag skulle verkligen uppskatta ditt sällskap. Vilken kväll är du ledig?” Samtidigt som du smickrar personen och frågar om en date, så ger du även personen möjligheten att välja utifrån när han eller hon har tid att träffa dig.

Lämna frågan öppen

Du kan även använda en helt annan taktik och vara öppen för förslag. Du kan fråga om han eller hon vill gå på date med dig, för att sedan lämna frågan öppen och låta han eller hon höra av sig till dig. Detta ger personen du bjuder ut lite mer tid att tänka på saken, och ofta börjar då denna person att tänka på dig, och börjar kanske se dig på ett nytt sätt. Det viktigaste du bör tänka på är att uppträda med självförtroende utan att vara arrogant när du frågar om en date. Du kan du läsa mer tips här om du behöver inför den kommande dejten!

Letar du efter en date? Bil medlem på eDarling och hitta din date här!

Har du några frågor? Skriv gärna till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion