Flörta bättre – tips på saker du bör undvika

Flörta med eDarling

Att inleda konversationer med främmande personer upplever många som svårt. Om det dessutom finns ett romantiskt intresse för den vi vill närma oss blir saken sällan enklare. Att närma sig en person kräver viss eftertänksamhet och det behövs ofta mer än en fyndig öppningsreplik för att fånga personens intresse. Konsten att göra ett bra första intryck kräver träning och kom ihåg att det är mänskligt att flörta fel ibland. Här får du en lista med vanliga misstag som du bör undvika.

Låtsas vara ointresserad

Att försöka komma i kontakt med andra genom att visa ointresse fungerar sällan. Om du är intresserad av någon bör du själv ta det första steget. Signalera med en blick eller ett leende att du gärna vill lära känna personen närmare och försök inte låtsas vara svårflörtad.

Att flörta med raggningsrepliker fungerar inte!

”Hej, jag har tappat mitt telefonnummer, kan jag få ditt?”. Repliker av detta slag har aldrig fungerat bra. Ett enkelt ”Hej, har du en trevlig kväll?” är ett betydligt säkrare och mer effektivt sätt att flörta. Många är trötta på gamla klichéer och uppskattar en mer konkret inledning på ett samtal.

Mycket fysisk kontakt

Att övervinna din blyghet betyder inte att du ska försöka flörta ohämmat. För mycket kroppskontakt fungerar inte speciellt väl och ditt kroppsspråk får inte leda till att personen du närmar dig blir obekväm.

Pratar bara om dig själv

I ett bra samtal har båda parter lika mycket utrymme. Visa genuint intresse för vad din flört berättar och var beredd på att ställa intressanta frågor tillbaka. Små och underhållande historier från ditt eget liv är charmigt men tänk på att det inte är en monolog.

Arrogans hjälper ingen att flörta

Kom ihåg att du inte är på en anställningsintervju! Spendera inte kvällen med att räkna upp alla dina bra egenskaper eller framhäva dig själv på annat sätt. Ödmjukhet är viktigt för att göra ett bra första intryck. Du ska inte behöva göra dig till för att få personen intresserad. Att personkemi uppstår utifrån att ni båda är er själva är viktigt om flörten ska leda till något mer.

´flörta

Framtidsplaner

Tycker du att singellivet är jobbigt? Låt inte samtalet domineras av dina rädslor och farhågor. Även om du inom en snar framtid planerar att gifta dig, skaffa barn och hus kan det vara en god idé att spara den informationen till senare i en relation.

Flörta inte för mycket

Män och kvinnor som är för påträngande misslyckas med sina närmanden. Om du märker att den du försöker närma dig inte är intresserad av att inleda ett samtal med dig, så får du helt enkelt acceptera det. Se det istället som en möjlighet att träffa andra som är intresserade av att prata med dig.

För stora förväntningar

Ställ inte för höga krav på dig själv. Flörtande ska framförallt vara roligt och ska inte innebära att du känner dig otrygg. Se det hela som en övning och en möjlighet att träffa och lära känna en ny person.

Att inte flörta alls

Det största felet du kan göra när du ska flörta är att inte ens försöka prata med andra. Att göra ett bra första intryck och skapa positiv stämning kräver övning. Att inleda en konversation med någon som verkar trevlig och intressant är inte hela världen. Det är väldigt få människor som tar illa vid sig när de tilltalas av en främling.

Om du kan undvika dessa misstag bör du inte ha några större problem med att flörta. Du kan förvänta dig en trevlig kväll med nya bekantskaper, och vem vet, kanske du hittar någonting mer!

Har du några frågor eller funderingar? Skriv då till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion