5 roliga nätdejting tips och fakta

Roliga fakta. eDarling

Online dating har sakta men säkert blivit ett av de vanligaste sätten att träffa någon på. Attityderna kring nätdejting har ändrats kraftigt samtidigt som kunskap om ämnet växer årligen. Så vi på eDarling har sammanställt en lista på några roliga nya fakta om ämnet kryddade med nätdejting tips. Bland annat får du reda på vad respektive kön ljuger mest om samt hur lång tid det tar i genomsnitt från första dejten till giftermål!

Man kommer snabbare till altaret om man möts på nätet

Genomsnittstiden av ett uppvaktande före ett äktenskap är mycket kortare när två människor möts online än i ‘verkligheten’. Online tar det cirka 18 månader innan den stora frågan ställs, medan samma sak tar cirka 42 månader för par som mötts offline.1 Kanske oddsen att stadga sig snabbare helt enkelt ökar om båda startar på samma våglängd? eDarling är ett exempel på en sida som riktar sig till seriösa singlar som även de söker efter långvarig kärlek, alltså ett utmärkt utgångsläge för livslång romans.

Statistiken talar för online dating

66% av nätdejtare har gått på en dejt med någon de mött via en dejtingsida medan 23% har mött sin framtida make/maka eller inlett ett långvarigt förhållande med någon de träffat online.2 Läs om eDarlings egna framgångshistorier här för inspiration! Bli själv del av statistiken genom att registrera dig här redan idag. Bli ihopmatchad med din drömpartner med hjälp av vårt vetenskapligt baserade personlighetstet oavsett ålder eller ort.

Detta överdriver vi om i våra profiler

Det som män ljuger mest om när det kommer till nätdejting är sin längd och sin inkomst (på den senare adderar de gärna generösa 20%). Kvinnor å andra sidan tenderar att överdriva – eller snarare underdriva – när det kommer till sin ålder och sin vikt.3 Följ denna steg-för-steg guide för en garanterat attraktiv och sanningsenlig profil!

nätdejting tips

Att träffas online leder till ett lyckligare förhållande?

77% av våra medlemmar tror att användningen av en online dating service, med sitt större utbud av potentiella partners, leder till ett lyckligare och mer långvarigt förhållande. En annan fördel med att leta efter en partner på en plats, virtuell eller ej, där även alla andra där har gjort ett medvetet val att söka efter en långvarig och seriös relation är att man inte behöver spela spel och att man har liknande intentioner.

Nätdejting tips; ju mer attraktiv en bild är, desto mer troligt är det att den är gammal

En tredjedel av de mest ansett attraktiva fotona visade sig vara mer än ett år gamla. I regel så steg fotots ålder i takt med åldern på den som laddade upp den; till exempel så var en 50-årings profilfoto runt 500 dagar gammalt medan en 20-årings bild var mer trolig att ha runt 200 dagar på nacken. 4 Ett tips är att bara ladda upp oretuscherade, nytagna bilder.

Över hälften anser att online dating är romantiskt

57% av våra medlemmar anser att online dating är ett lika romantiskt sätt att träffa en partner på som andra typer av dating. Romantiken är alltså inte död, den har bara ändrat skepnad efter milleniumskiftet! Att lära känna nya människor ifrån hemmets trygga vrå istället för i en bar verkar vara att föredra för allt fler singlar i Sverige idag.

Har du några nätdejting tips som du vill dela med dig av? Kommentera nedan!

Har du några frågor? Mejla oss på [email protected]

Källor

1 http://zsobig.hubpages.com/hub/108-interesting-facts-tips-and-statistics-about-online-dating-and-relationships-Part-I
2 http://www.pewinternet.org/2013/10/21/online-dating-relationships/
3 http://www.huffingtonpost.com/2010/07/28/online-dating-advice-what_n_660615.html#s118942title=Their_Height
4 http://www.huffingtonpost.com/2010/07/28/online-dating-advice-what_n_660615.html#s118926&title=Their_Pictures
Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR Se fler artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz