Fast i ett dåligt förhållande?

Fast i ett dåligt förhållande?

Ingen relation är perfekt, trots det finns en stor press från omvärlden att alltid visa en lycklig fasad utåt när det kommer till kärleksförhållanden. Att ha problem är helt normalt, men vart går gränsen för när de dåliga sidorna överväger de bra?

Vad definerar ett dåligt förhållande?

Vad definierar ett dåligt förhållande? Alla förhållanden har sina toppar och dalar, men när dalarna börjar överskrida topparna kan det vara dags att tänka om eran situation. Är det dags att göra slut, eller inte? Nedan listar vi potentiella tecken på att det är dags att starta om.

Tecken på att du är i ett dåligt förhållande:

Ni försöker ändra varandra

Om ni inte kan acceptera och älska varandra brister till trots så kommer det bli svårt att spendera ett långvarigt och kärleksfullt liv tillsammans. Glöm inte att din partner är mänsklig precis som du, det är helt normalt att reta sig på varandra och bråka ibland, till och med hälsosamt. Ni kommer att lära av varandra och du och din partner kommer öppna upp nya världar, tankesätt och intressen under loppet av ert förhållande.Men att försöka ändra på någon är en utslitande kamp du aldrig kommer vinna, lägg istället denna energi på att lära dig älska även de sidor som retar dig.

Du ljuger om ert förhållande för dina vänner

Du undanhåller saker om ditt förhållande, som du vanligtvis skulle delat, med dina vänner. Om du kommer på dig själv med att ljuga för att få din partner att framstå i bättre dager är detta ett tydligt tecken att något inte står rätt till mer er relation. Som sagt; ingen är perfekt men om du har en övervägande känsla av att något skaver med din partners beteende är det dags att ifrågasätta om er relation är värd att fortsätta investera tid och känslor i.

Ni behandlar inte varandra som jämlikar

Vem tar besluten i ert förhållande? Det kallas att vara ’ihop’ av en anledning, beslut ska tas tillsammans av er båda två. Att lära sig att kompromissa är ett måste när det finns två starka viljor att ta hänsyn till. Ömsesidig respekt kommer leda till mindre bråk och ett mer harmoniskt, jämställt förhållande så försök att verkligen lyssna på din partner och vara lyhörd inför dennes behov.

Ni har olika mål

Ni behöver absolut inte tycka lika om allt, självständighet i ett förhållande är toppen men om era långvariga drömmar och mål skiljer sig mycket från varandra har ni ett stort problem. Din partner vill bo på landet, men du föredrar en central lägenhet? Du vill definitivt ha barn, men din partner är inte så sugen? Detta är tydliga varningssignaler om att ni kan få stora problem längre fram i ert förhållande, vissa ämnen är inte kompromissbara.

Din partner misshandlar dig verbalt eller fysiskt

Här finns inga ursäkter, lämna förhållandet omedelbart.

Ett dåligt förhållande ger dig mer olycka än lycka

Även om alla par går igenom jobbiga faser, så ska ditt förhållande aldrig orsaka dig mer olycka än lycka. Om du känner att det negativa överväger det positiva borde detta vara en väckarklocka att du förtjänar en relation som gör dig lycklig på riktigt.

Dra inte ut på det oundvikliga

Egentligen är det inte tecknen som avgör, utan magkänslan – du vet bäst själv när ett förhållande blivit dåligt. Se till att ge dig själv chansen till ett bra förhållande, nöj dig inte med det näst bästa. eDarling önskar dig lycka till med kärleken!

Har du varit fast i ett dåligt förhållande? Kommentera nedan!

Frågor? Mejla [email protected]

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR Se fler artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz