Sju dåliga orsaker till att göra slut

Göra slut eller inte

Ibland är slutet på en relation oundviklig. Kanske har du och din partner växt ifrån varandra eller så finns inte längre förtroendet kvar. Men ibland får relationer ett abrupt avslut, och orsaken till separationen kan vara förhastad. En dålig dag eller ett litet problem behöver inte betyda att ni måste gå skilda vägar. Men hur vet man när ett förhållande verkligen borde ta slut eller om man ger upp för tidigt? eDarling har listat sju dåliga skäl till att göra slut.

1. Du vill göra slut för ni hade ett bråk

Att ibland bråka eller hamna i en diskussion med din partner är lika oundvikligt som släktträffar, men en tillfällig konflikt behöver inte innebära slutet för en relation. Låt bli att rusa därifrån eller hota med att göra slut. Försök istället att hitta ett bra sätt att argumentera och lyssna på varandra. Oftast kan små kriser och bråk i slutändan stärka relationen, då ni istället får en större förståelse för varandra och insikt om den andras känslor.

2. Din partner gillar inte allt du gillar

Vill din partner gå ut och dansa när du hellre vill stanna hemma och spela Alfapet? Olika intressen behöver inte nödvändigtvis vara en anledning till att göra slut. Skillnader kan vara gynnsamma för ett förhållande, och det är viktigt att ha egna intressen utanför relationen. Så länge ni har ett par gemensamma intressen som par, bör ni behandla varandras individuella intressen med respekt. Och vem vet, kanske kan din partners intressen få dig att öppna ögonen för nya fritidsaktiviteter?

3. Din partner kollar in andra

Att finna andra människor än sin partner attraktiva är inget ovanligt, och det betyder inte att din partner inte älskar dig. Försök att vara rationell och kontrollera din avundsjuka om din partner kollar in andra. Om det känns som ett stort problem för dig så kan det vara bra att prata med din partner om detta.

4. Du vill göra slut för att du inte har tid för en relation

Har du för mycket att göra på jobbet och inte känner att du har tid för en relation? Att vara sysselsatt med arbete behöver inte vara en anledning till att göra slut. Även astronauter, doktorer och presidenter har förhållanden. Din karriär är viktig, men det behöver inte betyda att du inte kan ha ett förhållande.

5. Du låter småsaker komma i vägen

Det är lätt att bli irriterad på sin partners tillkortakommanden. Men innan du börjar kritisera småsaker, tänk på hur ert förhållande ser ut i stort. Att din partner slänger strumporna på golvet och glömmer din namnsdag är kanske inte en orsak att göra slut. Det är viktigt inse att ingen är perfekt, och att lära sig acceptera ens partners små egenheter. Om det är något som verkligen stör dig är det bra att ta upp det med din partner, genom att kommunicera och kompromissa kanske ni kan komma fram till en lösning.

6. Dåliga erfarenheter av tidigare förhållanden

Vi har alla ett bagage, och inte bara när vi åker på semester. Erfarenheter från tidigare förhållanden kan vara en orsak till att inte vilja satsa på ett nytt förhållande. Men även om ditt ex inte behandlade dig bra, behöver det inte betyda att din nya kommer göra samma sak. Lär av misstagen och bryt mönstret! Fundera över vad som gick fel i dina tidigare förhållanden och varför du valde att göra slut. Dina tidigare erfarenheter gör att du kan lära av misstagen och göra klokare beslut i val av partner.

7. Du har för höga förväntningar

Kärlek är en underbar känsla, men det behöver inte betyda att du kommer vara lycklig i varje sekund av ditt liv. Efter att den första nyförälskade fasen har lagt sig kanske förhållandet inte längre känns lika spännande, men det behöver inte vara en orsak till att göra slut. Förvänta dig inte att ditt förhållande ska uppfylla alla dina behov och krav. En relation är inte svaret på alla problem i livet, och din partner kommer inte att göra livet perfekt eller ständigt rosaskimrande. En partner kan vara ett stort stöd, men du är fortfarande ansvarig för ditt eget liv och dina egna mål.

Har du någonsin ångrat att du gjort slut med en viss person? Hur vet man när man ska göra slut?

Har du några frågor eller funderingar? Skriv till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion