Detta förväntar sig singlar från sin nästa partner

Finn den perfekta partnern med eDarling

I vår undersökning som handlar om förväntningar på den ”perfekta partnern” så har vi tagit reda på vad singlar världen över egentligen vill ha ut av sin respektive. Vid det här laget så är nog alla medvetna om att en sådan sak som en ”perfekt partner” inte existerar, vi är alla mänskliga – och det är okej.

Svenska singlar tycker till

I vår stora undersökning i ämnet som du kan läsa i helhet här så blev det tydligt att män och kvinnor förväntar sig olika saker av en partner och även att vissa könsstereotypa klichéer från förr lever kvar än idag. Till exempel så ville 68 % kvinnorna få blommor, något som bara fick medhåll av 33 % av männen. Män var dock mer måna än kvinnor om att deras partner bör upphöra kontakt med ett ex , 44 % mot kvinnors 33 %.

Realistiska förväntningar – vad är det?

Det säga ofta nuförtiden att man ska akta sig för att ha för höga förväntningar på en ny partner vilket antagligen låter logiskt – om man har låga förväntningar kan man aldrig bli besviken, eller hur? Det betyder dock inte att du ska nöja dig med något halvdant – du förtjänar bättre än så. Men vad är resonabelt att förvänta sig av en ny partner egentligen – och vad förväntar sig denne av dig? Ibland kan det vara extremt svårt att veta och pressen att leva upp till förväntningar kan till och med förstöra förhållanden.

eDarlings bästa tips på att vara en bättre partner:

1 Var en god lyssnare

Lyssna på din partner! Detta låter kanske självklart och uppenbart men om ni anstränger er för att hålla kommunikationen öppen kommer ni undvika många problem på förhand. Precis som du så vill din partner höra sig hörd och sedd. Visa empati, du kommer få dubbelt tillbaka.

2 Konsten av uppskattning

Ta inte din partner för given. Hen är den mest speciella personen i ditt liv (förhoppningsvis) och bör behandlas just så. Självklart ska detta vara ömsesidigt, men det behöver inte vara stora gester som visar hur mycket du uppskattar din partner – något så enkelt som frukost på sängen!

3 Sluta aldrig med dejtkvällar

Att ha speciella dejtkvällar med din partner är ett fantastiskt sätt att hålla romansen i liv. Bestäm hur ofta ni ska arrangera dessa och se till att de verkligen blir av. Ni får något att se fram emot tillsammans, testa den där nya restaurangen eller se den där pjäsen ni var sugna på – det viktiga är inte vad ni gör utan att ni gör det tillsammans och att det inte innebär en kväll framför TV:n i mysbyxorna. Trots det, så tyckte 31 % av kvinnor och 63 % av män att en partner endast bör ta ut en på en riktigt dejt när det gällde födelsedagar och årsdagar.

4 Ha en god relation till din partners familj och vänner

I bästa tänkbara scenario så bli ju din partners vänner och familj även dina vänner och familj. Försök att hålla dig på god fot med dem. Din partner kommer uppskatta att du tar dig tiden och vill lära känna personerna som betyder mest för hen. För du vill väl att din partner ska göra samma för dig, eller hur?

5 Ha höga krav

På dig själv, din partner och förhållandet. Om du inte känner dig lycklig i förhållandet längre eller slutat älska din partner är det dags för förändring.

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR Se fler artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz