Olycklig kärlek – så hanterar du den

Olycklig kärlek

De flesta upplever någon gång obesvarad kärlek. Att våga uttrycka sina känslor för en person och upptäcka att han eller hon inte känner samma sak kan både vara sårande och svårt att glömma. Ibland kan det ta tid för de kärleksfulla känslorna att försvinna och olycklig kärlek kan påverka ditt liv på många negativa sätt. Nedan finner du ett par tips på vad du bör tänka på om du har svårt att gå vidare efter en förälskelse.

Att hantera olycklig kärlek

Olycklig kärlek hänger ofta ihop med ovisshet och kan därför gynnas om du försöker vara öppen med dina känslor. Har du under en lång tid funderat på hur ett förhållande med en viss person skulle kunna vara är det bäst att försöka ta reda på det. Berätta för personen i fråga hur du känner, få ur dig alla tankar och frågor som du har. Visar det sig att ni inte har någon framtid tillsammans så slipper du forsätta ha tankar på hur det hade kunnat vara, ett tydligt avslut är viktigt för att kunna gå vidare.

Att börja om efter olycklig kärlek

Vissa människor som vi möter etsar sig fast i vårt medvetande och kan vara svåra att glömma. Ofta idealiserar vi personen på ett sätt som sällan överensstämmer med verkligheten. Det kan vara svårt att veta om vi ska följa våra känslor eller vårt förnuft. För att du ska kunna börja om är det oftast bäst att känna efter ordentligt vilka känslor som finns kvar och sedan utvärdera det rationellt. Efter olycklig kärlek är det bra att försöka hitta sätt att komma över känslor av olycklighet. Försök att röra dig i nya sammanhang med nya människor. Att upptäcka nya saker ger ofta möjlighet till nya perspektiv på tillvaron.

Prata om det

Vänd dig till dina vänner för att få råd och stöd. Att prata så mycket som möjligt om vad det är som gör att du känner som du gör är viktigt. Dina vänner kan hjälpa dig att ventilera tankar, men gör det i måttliga mängder. Även om du känner att en olycklig kärlek måste bearbetas så kan även de närmaste vännerna tröttna på att endast prata om dina problem och ständigt om samma person.

Att bli påmind om olycklig kärlek

Försök att rensa bort minnet av honom eller henne från ditt liv. Försök avbryta den kontakt ni tidigare haft, radera profiler på sociala medier eller telefonnummer. Allt som påminner om personen, som gamla bilder och brev, drar bara ut på minnet av olycklig kärlek och för sällan någonting bra med sig. Har ni umgåtts i samma kretsar kan det vara bra att försöka ta en paus från att umgås med gemensamma vänner för att undvika att riva upp gamla sår.

”Försök avbryta den kontakt ni tidigare haft, radera profiler på sociala medier eller telefonnummer”

Det kan vara påfrestande att inte kunna sluta tänka på en person och att inte själv kunna bestämma vem man ska få vara tillsammans med. Att komma över en olycklig kärlek tar tid och det gäller att fokusera på att gå vidare och träffa nya människor. Sanningen är att tiden faktiskt läker alla sår och att det finns andra människor som kan få dig att älska lika starkt igen, om inte ännu starkare.

Vad har du för erfarenheter kring olycklig kärlek? Kommentera nedan!

Har du några frågor eller funderingar? Skriv då till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion