När känslorna tar över – är du förälskad?

Är du förälskad? eDarling

Att vara förälskad kan vara hur vackert och underbart som helst, och det kan samtidigt vara så otroligt jobbigt att man tror livet ska falla isär. Man gör saker man aldrig trodde att man skulle göra, man beter sig som någon annan, och man kan inte riktigt kontrollera känslorna som bubblar inuti.

Obesvarad kärlek

När man blivit förälskad vill man vill ofta berätta för hela världen hur det känns. Man vill att alla ska veta hur underbar och fantastisk personen man har hittat är – men det finns tyvärr också baksidor med att vara förälskad. Det kan vara oerhört svårt, om förälskelsen inte är besvarad eller om man kanske inte riktigt vågar berätta för personen att man fallit för honom eller henne. Då kan det stinga till i hjärtat med en sådan kraft att luften försvinner ur lungorna.

Att vara förälskad handlar ofta om en känsla som helt plötsligt infinner sig, och som man mycket sällan kan göra något åt.Vissa kanske säger att de aldrig kommer att bli kär i någon, de påstår att en förälskelse aldrig kommer inträffa och att kärleken bara är en myt – men när kärleken väl inträffar finns det faktiskt inte så mycket att göra åt saken. Känslor är inte något vi kan styra över.

Förälskad eller inte?

Ibland kanske man inte riktigt vet om man bara är lite intresserad av sin dejt eller om man har gått och blivit riktigt förälskad i honom eller henne. För att göra det lite lättare att veta var du har dina känslor så har vi sammanfattat några solklara tecken på att du faktiskt är förälskad.
Du tänker jämt och ständigt på personen. Han eller hon finns ständigt i dina tankar, och du tar ofta omedvetet upp honom eller henne i alla möjliga konversationer.

Dina vänner står inte längre ut med att höra dig prata om honom eller henne. De har helt enkelt tröttnat på att du alltid vill analysera allt det han eller hon har sagt, gjort eller kanske skrivit till dig i ett sms. Detta är ett tecken på att du inte riktigt längre är dig själv och att dina tankar ständigt är inriktade på han eller hon som du har råkat gått och blivit förälskad i.

Tecken på förälskelse

Ett annat tecken på att du blivit förälskad är givetvis att du blir glad när du ser personen. Du kan inte riktigt sluta le när du träffar honom eller henne, och du kommer på dig själv med känslan av att vilja röra vid din dejt, bara snudda lite på armen eller kanske dra fingrarna genom hans eller hennes hår.

Du känner att du genast vill berätta nyheter och saker för personen du gått och blivit förälskad i, och att han eller hon är den första du vill berätta saker för, oavsett om det är goda eller dåliga nyheter. Ett annat tecken på att du blivit riktigt förälskad är också att du inte riktigt ser några dåliga sidor hos honom eller henne. I dina ögon är han eller hon helt underbar och fantastisk på alla sätt och vis. Om han eller hon gör något mindre smickrande är du den första att se på han eller henne med förlåtande och en förstående syn.

Du spenderar större delen av din fritid med att umgås med honom eller henne. Du föredrar att spendera all din fritid med honom eller henne framför att umgås med dina vänner eller din familj. I ditt huvud är det enbart personen du är förälskad i som du vill spendera tid tillsammans med – i alla fall tills det att den första förälskelsen har lagt sig.

Ta chansen och hitta kärleken!

Att vara förälskad ska vara förknippat med något positivt. Om du känner att det är något som inte stämmer – att dina känslor kanske inte är besvarade eller att det känns mer dåligt än bra att vara förälskad så gör du nog bäst i att konfrontera personen med dina känslor och se vad du får för svar. I kärlek gäller det att våga ta risker för att ha chansen att hitta den stora kärleken. Är man förälskad finns det egentligen bara en sak att göra – berätta det för personen!

Ett sista tecken på att du blivit förälskad, är att du tänkte på en specifik person när du läste denna text.

Har du några frågor? Skriv gärna till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion