Att dejta som ensamstående mamma

Ensamstående mamma - dejttips från eDarling

För en ensamstående mamma som som söker efter en ny partner, kan föräldraskap och barn kännas som ett hinder när det kommer till att träffa någon ny. Du kanske har mindre tid för spontant dejtande mellan dagishämtningar och föräldramöten, eller så är du helt enkelt orolig över hur barnen ska reagera över en potentiell ny partner? eDarling har listat några tips att tänka på för ensamstående föräldrar som söker efter någon att dela livet med!

Var ärlig från början

En sak som en ensamstående mamma bör tänka på är att vara öppen tidigt i ett nytt förhållande. Har du speciella veckor eller helger då du har dina barn hos dig, eller behöver du boka barnvakt en vecka innan dejten? Var tydlig med vad som gäller och hur du känner inför att pussla ihop tiden mellan barn och dejting. Din dejt är ingen tankeläsare, men med god kommunikation kan ni hitta en lösning som passar alla. Många ensamstående föräldrar sätter sina barns välmående, trygghet och rutiner först, och det gäller att vara tydlig med detta för att undvika missförstånd och besvikelser hos din dejt.

Var realistisk

Många ensamstående föräldrar har kanske målat upp en drömbild över hur livet kommer se ut med en ny partner i familjebilden. Försök att vara realistisk inför mötet mellan dina barn och din dejt. Det kan ta lite tid för barn att vänja sig vid en ny person och bygga upp ett förtroende, så bli inte besviken om allt inte blir så fantastiskt och rosaskimrande som du tänkt dig. Ta även hänsyn till din partners känslor inför mötet med dina barn. Det är vanligt att känna sig obekväm, nervös eller osäker inför mötet med sitt nya bonusbarn. Var därför noga med att kommunicera med både din partner och dina barn, och låt de nya relationerna få tid att utvecklas naturligt, tids nog kommer kärleksanden att uppstå.

Ensamstående mamma - dejttips

”Ta även hänsyn till din partners känslor inför mötet med dina barn.”

Mer än bara ensamstående mamma

Naturligtvis är de egna barnen det viktigaste och mest centrala för ensamstående föräldrar, men du är inte bara mamma. Som alla människor har du en personlighet och en identitet som sträcker sig utanför föräldraskapet, så se till att få tid för din dejt och umgås även utan barnen för att se om ni verkligen passar ihop. eDarling önskar dig lycka till med ditt dejtande!

Har du några erfarenheter eller dejttips som du vill dela av dig med som ensamstående mamma?

Har du några frågor eller funderingar? Skriv då till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion