Att dejta som ensamstående pappa

Ensamstående pappa - tips

Att vara en ensamstående pappa är en utmanande, otroligt givande men stundvis väldigt kämpig uppgift. Att fylla två föräldrars roll är en stor utmaning och att träffa någon ny kan kännas omöjligt ibland, men ge inte upp hoppet, det finns någon för alla där ute om du vet vad du söker!

Dejta trots tidsbrist

Ett av de allra största problemen när det kommer till att dejta som en ensamstående förälder är utan tvekan tidsbrist. Att uppfostra ett barn, eller flera, är ett otroligt ansvar som ger lite tid över för egentid och att hitta en ny partner som ska få plats i ditt och dina barns liv. Det är kanske därför som så många ensamstående föräldrar använder sig av just nätdejting. Du kan i lugn och ro ifrån tryggheten av ditt hem söka potentiella partners när det passar just dig.

Lägg korten på bordet som ensamstående pappa

För många föräldrar är barnens trygghet och stabilitet prioritet nummer ett, och att rucka på dessa rutiner för en potentiell ny partner kan kännas svårt. Det kan även finnas en oro över om en potentiell partner känner sig bekväm eller ej med prospekten av att inleda ett förhållande med någon som redan har barn.

Ensamstående pappa, dejttips

Vikten av en bra profil

När du skapar din profil, och fyller i ditt personlighetstest, så kan du dock enkelt ställa in dina preferenser och förutsättningar inom denna kategorin för att underlätta ditt sökande inom denna kategori. Som ensamstående pappa är det viktigt att din dejt förstår att barnet/barnen är en stor del av ditt liv men att det även finns plats för någon mer, ge din dejt chansen att lära känna dig som individ så låt inte barnen vara huvudämnet hela första dejten utan ge din dejt en chans att lära känna dig och dina intressen bättre.

”Ge din dejt chansen att lära känna dig som individ”

Oavsett om du är ensamstående mamma eller ensamstående pappa så finns din match där ute. Men kom ihåg:

1 Skynda inte fram något utan ta det verkligen långsamt.

Kommunicera med dina barn och vänta med att introducera dem för varandra tills det har blivit seriöst för att undvika besvikelse.

Är du en ensamstående pappa med dejtingtips du vill dela med dig av?

Kommentera nedan eller mejla oss på [email protected]

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR Se fler artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz