Förbli attraktiv för din partner – tips

Förbli attraktiv - på dina villkor

Minns du hur det var i början, hur du och din partner gjorde allt för att vara så attraktiva för varandra som möjligt. Men plötsligt så började du tänka mindre på hur din partner såg på dig. Låter det bekant? En brittisk undersökning visar att personer som har en relation slutar jobba på sitt utseende efter 7 månader i ett förhållande. De tänker bara på sitt utseende när de ska jobba eller gå ut och träffa andra människor. Här är några enkla tips för att hålla attraktionen vid liv

1. Behåll mystiken

Det är naturligtvis bra att ha ett förhållande där paret inte hela tiden måste göra sig attraktiva och visa upp sig från sina bästa sidor, utan att helt enkelt älska partnern för den personen som den är. Men betyder det att det är okej att hela tiden ha ovårdat hår och ett par gamla träningsbyxor framför TV:n när ni ska ha det lite mysigt? I längden kan ett sådant beteende påverka erotiken negativt i förhållandet. Det är viktigt att behålla en viss mystik för varandra, dvs. att inte sitta och klippa naglarna eller trimma näshåret när ens partner är med.

2. Utvecka ditt självförtroende

I början av ett förhållande blomstrar man av självförtroende och lust från all uppmärksamhet partnern visar. Men efter ett tag blir det minde upplyftande. Det är därför viktigt att behålla sin egen stil. Fortsätt att bära de kläderna som får dig att känna dig bekväm och sexig även när ni befinner er på säker mark. Försök behåll din personlighet och kom ihåg att man både kan vara ’’jag’’ och ’’vi’’ i ett förhållande. Det kommer att ha en posivit inverkan på förhållandet om du får uppmärksamhet även utanför relationen.

3. Ta vara på vardagen

Vardagslivet är ofta stressfullt för ett förhållande, det finns så mycket ni ska hinna göra på dagarna att ni knappt får någon tid över till varandra. Den korta tid som blir över spenderas ofta på att få ut sin frustration från jobbet eller räkna på förhållandets ekonomi. Det är viktigt att ta vara på den lediga tiden ni har tillsammans. Om en relation fastnar i samma spår skapas lätt en känsla av tristess och det blir en monoton vardag. Att rymma lite från alla vardagliga uppgifter och göra vardagen lite speciell då och då skapar lite spänning. Det ger en frisk fläkt till förhållandet om ni får se nya egenskaper och roller hos er partner. Försök att forsätta visa dig attraktiv och utveckla lite spänning i relationen.

Det är viktigt att ni inte tar varandra för givet, försök att visa varför ni är perfekta för varandra. Tänk på att om du har en rolig vardag har säkert din partner det med.

Har du frågor? Hör gärna av dig till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion