Kan vänner med förmåner utvecklas till kärlek?

Vänner med förmåner? Guide

Att starta ett förhållande som vänner med förmåner har blivit allt mer vanligt, och det finns många fördelar så som bekvämlighet och, åtminstone till början, kravlöst sex. Men kan man förbli att vara vänner med förmåner en längre tid, är det ett recept på katastrof eller helt enkelt ett bra sätt att börja en potentiell relation på med någon du redan tycker om?

Varför vänner med förmåner?

Att vara kär i en vän är en sak, men när det inte finns några romantiska känslor involverade från början – hur riskabelt är det då att inleda ett enbart sexuellt förhållande med en vän? Går det verkligen att hålla känslorna neutrala – eller är det ett bra sätt att testa vattnet på innan man binder sig? Att ha sex med en vän är för många en bekväm och enkel lösning till kravlöst regelbundet sex under ens tid som singel. Enligt studier så skadar inte sex med en vän en eller två gånger vänskapen1, men efter detta kan det bli allt mer komplicerat.

Vikten av kommunikation

Men hur vanligt har det blivit med denna typ av relationer? Det har onekligen blivit ett allt mer förekommande sätt att starta ett seriöst förhållande på samt ett sätt att bedöma ett potentiellt kärleksförhållande på, man vet att man klickar personlighetsmässigt på grund av vänskapen och det finns en chans att det fysiska kan ta det till nästa nivå och ta reda på om man är sexuellt kompatibla eller ej. Det viktigaste ni behöver tänka på är rak kommunikation, så det inte blir några missförstånd angående förväntningar med vart ni står i er relation, det är enkelt hänt att åtminstonde en av parterna börjar utveckla känslor och så småningom vill ta relationen till nästa nivå.

”Det viktigaste ni behöver tänka på är rak kommunikation

Hopp om mer?

En relation som startar genom att man är vänner med förmåner kan snabbt förvandlas till ett förhållande av mer seriös natur, om känslorna är ömsesidiga vill säga. Isådanafall kan förvandlingen från vänskap till kärleksförhållande ske snabbt och naturligt, med den stora fördelen att er kärlek är grundad i vänskap som utgångspunkt! Så för att sammanfatta; sätt upp några grundregler innan ni börjar för att unvika förvirring och sårade känslor, var tydliga med varandra och kom ihåg att ärlighet varar längst!

Vänner med förmånder - eDarling

Vänner med förmåner, bra eller dålig idé? Dela med dig genom att kommentera nedan!

Mejla oss på [email protected]

Källor

1 Dr Heidi Reeder http://www.heidireeder.com/

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR Se fler artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz