Hitta rätt partner – genom att hitta dig själv

Hitta rätt partner - eDarling

Uttrycket ”Du kan inte älska någon förrän du älskar dig själv” må vara en klyscha – men av en god anledning. Att söka lycka i enbart externa källor, så som shopping, mat eller till och med kärleksförhållanden kan trots allt enbart ge temporär tillfredsställelse. Lägg istället först fokus på den viktigaste relationen du har av alla – den med dig själv.

Bara du kan förse dig med lycka

Först och främst: ett förhållande är inte en automatisk snabbfix till lycka. Betrakta inte en potentiell partner som någon som magiskt kan ge dig kärlek, utan snarare som någon som du kan dela din redan existerande kärlek med, samt växa tillsammans med. För att vara en kärleksfull partner/vän/förälder behöver du först av allt ha ett positivt förhållande till dig själv. Kom ihåg – man får vad men ger, om du ogillar dig själv och ditt liv är chansen stor att du kommer attrahera någon med samma slags livsåskådning – och vice versa.

En ärlig relation

Du kan inte förlita dig på att någon annan helt enkelt ska förse dig med lycka. Att göra detta är orättvist mot din partner då det sätter en omänsklig press på att denne ska vara en perfekt livskamrat vars uppgift är att göra dig lycklig. Din partner, oavsett hur fantastisk hen är, är isåfall dömd att misslyckas från början. Fokusera istället på att ha en ärlig och kravlös relation där ni båda tillåts rum att andas. När du genuint älskar dig själv och ditt liv kommer du naturligt att attrahera personer som även de har en grundläggande positiv inställning till sig själva och livet. Om du däremot är fast i ett dåligt förhållande tänk inte ’det blir bättre sen’, ge istället dig själv chansen att hitta dig själv och sedan kan du fokusera på att hitta rätt partner. Hitta rätt partner

Från teori till praktik

Allt detta låter kanske enkelt i teorin, men hur gör man egentligen i praktiken? Ett enkelt och effektivt sätt att finna större lugn och klarhet samt öka sin självkännedom på är genom aktiviteter så som till exempel meditation eller yoga. Din hälsa och ditt välbefinnande går hand i hand vilket även reflekteras i dina kärleksrelationer, men framförallt i din utstrålning. Om man utstrålar negativitet är det naturligtvis svårare att komma i kontakt med positiva människor. Ibland kan det vara svårt att peka ut just vad det är i ditt liv som du gillar och ogillar, skriv därför ner en lista på saker som du är tacksam över och vad du vill ändra på. Det kan vara allt från att ändra jobb till att gå upp tidigare på morgonen och starta dagen med en mysig, långsam frukost istället för att jäkta varje morgon. Gör aktiva val för att höja din livskvalitet, glöm nyår, du kan ha en nystart när som helst du vill!

”Du kan inte förlita dig på att någon annan helt enkelt ska förse dig med lycka.”

Hitta rätt partner – hur intensivt ska man söka?

Visst kan det stämma att kärleken slår till när man minst anar det, som folk älskar att påpeka, men bara för det är inte passivitet heller att rekommendera. Du behöver inte lägga allt för stort fokus på att söka efter en partner, men öka dina chanser genom att ge dig själv mer tillfällen att hitta kärleken samtidigt som du fortsätter leva ditt liv och utveckla din person, så som genom nätdejting till exempel!

Den grundläggande kärleken du har för dig själv kan aldrig någon annan ta ifrån dig om du inte låter dem. Kom ihåg; du kan aldrig göra slut med dig själv, så lär dig älska ditt eget sällskap – vi garanterar att andra kommer göra det med sekunden du sätter igång.

Hitta rätt partner du med, kommentera nedan med dina bästa tips!

Frågor? Mejla oss på [email protected]

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR Se fler artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz