Internetdejting för äldre – mest i småstäder?

Internetdejting med eDarling

Är det vanligare med internetdejting för äldre i mindre städer än i storstäderna? eDarling valde att undersöka hur användarna skiljer sig åt från stad till stad. Oavsett var i Sverige du befinner dig får du kontakt med singlar som passar dig via eDarlin

Internetdejting i Sverige

I en studie genomförd av eDarling undersöktes åldersfördelningen bland medlemmarna i ett urval svenska städer. Utgångspunkten med undersökningen var att se om det finns något samband mellan internetdejting och äldre medlemmar.

Från Kil till Göteborg

Frågeställningen för studien löd ”är äldre medlemmar i mindre städer mer beroende av internetdejting för att finna en partner, då de saknar de förmåner storstäder bjuder på?”.

Resultatet visade att i större svenska städer som Stockholm, Göteborg och Malmö var antalet äldre medlemmar relativt lågt, medan mindre städer som Kil, Vara och Åtvidaberg presenterade höga siffror för medlemmar över 55 år.

Vad beror det på?

Bor du i en mindre stad är chanserna större att du finner internetdejting mer gynnsamt än om du bor i en större stad. När större städer ofta bjuder på ett rikt utbud av kultur, nattliv, restauranger och andra aktiviteter, kan småstäder sakna naturliga mötesplatser för singlar. Småstadssinglar har därför ofta en tendens att söka sig till andra sätt att finna en partner. Att hitta en partner via nätet kan alltså bli mer attraktivt för någon som saknar andra platser att söka efter en partner på. Du kan enkelt själv ställa in dina geografiska preferenser, kan du till exempel tänka dig att resa ett par mil till en potentiell partner eller föredrar du någon som bor inom ditt eget närområde? Inga problem, vi kommer att anpassa dina förslag efter dina unika inställningar!

Internetdejting i svenska städer:

Stad 18-54 år 55+
Stockholm 85,33% 14,23%
Göteborg 86,33% 13,67%
Malmö 84,90% 15,10%
Helsingborg 80,78% 19,22%
Västerås 83,90% 16,10%
Linköping 85,82% 14,18%
Kil 73,85% 26,15%
Vara 76,79% 23,21%
Alvesta 82,86% 17,14%
Åtvidaberg 76,47% 23,52%

Hitta en partner

Var du än bor i Sverige så kan vi hjälpa dig hitta en partner. När du har skapat en profil på eDarling kan du fylla i vad du har för preferenser då det gäller partnersökandet, hur långt avstånd det kan vara mellan dig och din partner samt från vilken åldersgrupp du önskar att träffa någon. När du fått partnerförslag är det bara att ta kontakt. Se till att öka chanserna att hitta kärlek genom att registrera dig och glöm inte att även du kan ta initiativet!

eDarling önskar dig lycka till med ditt partnersök hos oss!

Har du några frågor? Skriv gärna till [email protected]!

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion