Profilbilder – varför bilder är viktiga i nätdejting

Varför är profilbilder viktiga i nätdejting?

Att känna sig obekväm med att visa sitt ansikte på internet är väldigt vanligt – men faktumet kvarstår: profilbilder är av stor betydelse när du nätdejtar. Oavsett hur du ser ut är det alltid en stor fördel att ha foton på dig själv när du söker partner online. Profilbilder förbättrar inte bara dina chanser för att få kontakt på nätet, men också chanserna för hur ditt dejtande kommer fortgå utanför internet. Anledningen är enkel: genom att ha profilbilder när du nätdejtar, ger du ett ansikte till den du pratar med.

På den säkra sidan med profilbilder

Medlemmar med profilbilder tenderar att får upp till fyra gånger så många svar än de utan bild. Varför är det så? Varför föredrar medlemmar att skriva till någon för att personen har foto? eDarling har gjort flera undersökningar om vikten av profilbilder. Det vanligaste svaret vi fick var att medlemmar trodde att de utan foton inte var redo för ett seriöst förhållande.

Medlemmar som verkligen vill lära känna någon för att ha ett långvarigt förhållande, tar detta på stort allvar. Du vet förmodligen redan att dejting kan vara tidskrävande. Om du dessutom saknar bild krävs det ännu mer tid och ansträngning för att övertyga någon att vilja dejta dig. Vi förstår att det kan kännas svårt att välja profilbilder – vad är egentligen en bra bild?

De fem bilderna du behöver

eDarling ger dig möjligheten att ladda upp 24 fotografier, där du kan välja att ha en av bilderna på din profils förstasida, det som kallas profilbilden. Om det känns lite för tilltaget med 24 bilder, kan fem bilder räcka gott och väl. Vi har tagit fram fem typer av profilbilder som kommer ge din potentiella partner ett fördelaktigt intryck av ditt utseende och din personlighet.

1. Porträtt

Satsa på en bild med bra belysning, med fokus på ditt ansikte och ett ärligt leende. En bild tagen med digitalkamera i naturligt ljus gör sig mycket bättre än en webbkamerabild. Med dessa ingredienser får du en perfekt profilbild.

2. Helkroppsbild

Gå ut i naturen och fotografera dig från topp till tå. Bär kläder du skulle ha burit på första dejten. En riktlinje kan vara ”fina vardagskläder”; inte för uppklätt, men inte heller något du fiskar upp från botten av garderoben.

3. Överkroppen

Sitt lätt framåtlutad med ett leende och en fin tröja på. Den ideala miljön är till exempel en fin parkbänk, på ett lugnt café eller hemma i din soffa.

4. Din hobby

Varför inte visa ett foto på något du verkligen tycker om att göra? Gillar du t.ex. att sjunga karaoke, spela fotboll eller segla? Med denna bild visar du din potentiella partner en viktig del av din personlighet. Men kom ihåg att fokuset i bilden fortfarande ska ligga på dig och vad du tycker om att göra, helst inte bara en bild på en sportbil eller ditt trumset.

5. Din favoritplats

De flesta har en favoritplats. Det kan vara på det lugna fjället, på en solig strand eller kanske mitt i storstadspulsen. Ta med dig en vän och be honom eller henne ta en bild på dig på din favoritplats.

Profilbilder att undvika

Det viktigaste med din profilbild är att den beskriver dig bra och visar dig tydligt. De bilder som eDarling inte godkänner som är de som visar andra människor, kan upplevas stötande, är av kommersiell art eller helt enkelt visar någon annan än dig själv. Bilden får inte heller innehålla dina eller andras kontaktuppgifter (namn, telefonnummer etc.).

Tack vare en ny funktion där eDarling skiljer mellan den bild du valt som profilbild och övriga bilder du laddar upp, kan du numera även ladda upp bilder som inte enbart avbildar dig själv. Dessa bilder kan fungera som komplement till den bild du valt att visa på din profils förstasida, och bör rimligtvis visa mer av din personlighet – t.ex. bilder på dina husdjur, familjemedlemmar eller intressen.

Varför du ska ha ofotogeniska profilbilder

Låt oss vara ärliga: alla människor är inte helt fotogeniska. Men detta behöver inte vara ett problem! Genom att lägga upp ärliga profilbilder på dig själv, ger du ett naturligt intryck till din dejt. Enligt den undersökning eDarling gjorde, vet du redan att dina chanser för kontakt ökar märkbart då du har bild när du nätdejtar.

Om du kommer i kontakt med någon, personen ser dina bilder och ni fortsätter prata har du redan fångat intresset. Du vill inte slösa tid på att prata med någon som bryter kontakten när du visar dig själv, just för att du inte visade någon innan. Den du pratar med är intresserad av vem du är, i alla aspekter. För att komma i kontakt med någon behöver du inte gömma dig eller göra dig till.

Är du obekväm med att ta ett foto av dig själv, be en kompis om hjälp. Ibland kan det vara lättare att få till en naturliga, opretentiösa profilbilder om någon annan tar den.

eDarling önskar dig lycka till med dina profilbilder!

eDarlings redaktion, 2011
Frågor eller funderingar? Hör gärna av dig till [email protected]!