Äldre kvinna och yngre man? Kärleken känner ingen ålder!

Äldre kvinna yngre man - eDarling

Fler och fler människor väljer en partner som antingen är yngre eller mycket äldre än de själva. Par i relationer med stor åldersskilnad känner ofta att omgivningen har svårt att acceptera förhållandet. Hur fungerar ålderskillnad i relationer och vad är det som gör att detta har blivit allt vanligare?

Kan åldersskillnader påverka förhållandet?

När det kommer till par med stor åldersskillnad så får de ofta ta emot kritik och fördomar från omgivningen. Relationerna tas inte alltid på allvar till en början och kan till och med bli förlöjligade. Paret får till och med känslan av att de behöver förklara för sin omgivning varför de har valt att leva med varandra.

”Frihet och oberoende har öppnat dörrarna”

Äldre kvinnor yngre män

Att en äldre kvinna dejtar en yngre man är troligen fortfarande den mest kontroversiella. Äldre kvinnor som dejtar yngre män hör inte till normen, vilket förmodligen beror på hur samhället såg ut förr i tiden. Då kvinnorna sällan var självförsörjande kom det sig naturligt att de gifte sig med äldre män som kunde ta hand om dem och försörja dem. Det är många som höjer på ögonbrynen när de ser en ung man gå hand i hand med en äldre kvinna, men man måste komma ihåg att det är nya tider och att normen ”äldre man med yngre kvinna” är förbi.

Äldre kvinna och yngre man - eDarling undersöker

Nya tider är här

Tiden då kvinnan var i beroendeposition av mannen är sedan länge borta, nu när singelkvinnan är självständig och tar för sig mer, allt fler äldre kvinnor väljer att dejta yngre män. Unga attraktiva, friska män attraherar den något äldre kvinnan. Det lockar många kvinnor att ha en yngre man vid sin sida. Ofta ökar det hennes självförtroende och hon känner sig yngre och mer attraktiv. Den äldre kvinnan är ofta mer avslappnad och trygg i sig själv. Dessa fördelar främjar förhållandet och paret blir harmoniska med varandra och njuter av alla fördelar det bringar dem. Så länge de förstår att människor som pratar bakom deras rygg endast är avundsjuka kan de njuta fullt ut av sitt förhållande. Kärleken känner ingen ålder!

Njut av livet och kärleken

Äldre kvinna och yngre man - funkar det? eDarling undersöker!

Naturen anger inte någon åldersgräns när det kommer till kärlek – ålder är trots allt faktiskt bara en siffra. För din egen personliga lycka spelar det ingen roll vad andra tycker är rätt eller fel, eller vilka statistiska uppgifter det finns om ålderskillnader i förhållanden. Det viktigtaste är att du är lycklig i din relation – och att du känner dig trygg och att du kan vara dig själv. Viktigare än ålder i förhållandet är era gemensamma intressen, era värderingar och de känslor ni har för varandra. Kom ihåg att alla olika slags förhållanden mellan olika personer är positiva, bara man känner sig lycklig och bekväm i varandras närhet och med förhållandet.

Kärleken känner ingen ålder, och älskar ni varandra så kan ni övervinna allt!

Har du några frågor? Skriv gärna till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion