Hembesök – så imponerar du på din dejt med rätt inredning!

Hembesök på gång? Tips från eDarling

Det går aldrig att ändra på det första intrycket, eller hur var det nu igen? När det kommer till dejting så är de flesta utav oss måna om att göra ett så gott intryck som möjligt på den som intresserat oss genom att klä upp oss och göra oss fina. Men hur viktigt är det egentligen med hur vi bor och hur vi väljer att inreda våra hem?

Svenska singlar tycker till om inredning och att flytta ihop

I en stor undersökning om vikten av inredning och att bo tillsammans med en partner så har eDarling frågat över 1000 skandinaviska singlar om ämnet i vår senaste studie. När ett förhållande inleds förekommer det många ”första gånger”; den första dejten, den första kyssen och så vidare… Detta gör man för att se om kemin stämmer, men minst lika spännande – och till och med avgörande i vissa fall – är det första hembesöket.

”Våra hem är något som speglar vilka vi är, hur vi lever och vad vi tycker om.”

Våra hem är något som speglar vilka vi är, hur vi lever och vad vi tycker om. Genom att öppna våran dörr och visa hur vi bor visar vi även till en viss grad vilka vi är. Majoriteten av de som söker ett långvarigt och seriöst förhållande önskar på lång sikt att någon gång flytta in tillsammans med sin partner, därför kan ens första hembesök hos denne ses som ett slags test.

Dessa saker ska du inte ha hemma om du vill imponera din dejt:

1 Konstig doft

Att ha ett rent och städat hem är a och o för majoriteten av svenska singlar; så se till att vädra, städa regelbundet och se till att ditt hem är rent och fräscht! Ditt hems hygien avspeglar din egen, du skulle väl aldrig gå på en dejt utan att ha duschat samma dag till exempel?

2 Erotiska tidningar

Det näst minst populära alternativet var porrtidningar. Samma sak gäller i bokhyllan – så det verkar som en bra idé att inte skylta med den här typen av lektyr i uppvaktningsstadiet!

3 Tomma alkoholflaskor

Tredje på listan var tomma alkoholflaskor. Att besöka pantmaskinen innan nästa hembesök kan alltså vara en god idé om man har för vana att lämna dem stående i köket en lång tid efter förbrukning!

De attraktivaste sakerna man kan ha i hemmet:

Följande saker, å andra sidan, gör en potentiell partner ännu mer attraktiv:

1 Ett stort kök

När det kommer till vilken del av hemmet som är viktigast så vann köket överlägset. Att ha ett stort och välutrustat kök rankades alltså högst av singlarna! Ett stort och välutrustat kök tyder på en person som tycker om att laga mat och spendera tid i köket bor där – något som visade sig vara ett stort plus för båda könen.

Konst

Att visa upp sin kulturella samt konstintresserade sida i sin inredning var ett annat populärt alternativ. Att ha konst på väggarna är inte bara ett måste för ett personligt och vackrare hem utan även ett uttryck för vad du dras till som person, något som bör intressera din dejt!

3 Massvis med böcker

Har du ett hem med välfyllda bokhyllor? Då finns det en god chans att din gäst kommer att bli imponerad och finna dig ännu mer attraktiv än den gjorde innan.

Att flytta ihop

Att flytta ihop är en milstolpe i vilket förhållande som helst och kan vara alldeles underbart, men kan också vara ett minfält även för de mest förälskade av par. Av dessa minfält verkar städning vara den absolut vanligaste anledning till bråk och osämja. Även om renlighet är en dygd så föredrar 53 % att bo tillsammans med en person som är rörig och dålig på att städa framför en mycket pedant person. Hela 70 % av de svarande singlarna ansåg sig själva som toleranta inför ett stökigt hem, medan 22 % inte var toleranta alls och de resterande 8 % anser sig själva som väldigt toleranta.

Den största anledningen till att man flyttat isär är att man spenderat för mycket tid tillsammans och tröttnat på varandra (39 %), samtidigt som hälften av de svarande ansåg att det bästa med att bo tillsammans med någon är att ”aldrig vara ensam”. Om du bor tillsammans med en partner, glöm inte att bestämma dejtkvällar där ni rör er utanför hemmets trygga vrå och finner tillbaks till dejtandets magi igen från er första tid tillsammans.

Hur förbereder du dig för ett hembesök? Kommentera nedan!

Har du några frågor eller funderingar kring att flytta ihop? Skriv då till [email protected]

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR Se fler artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz