Han hör inte av sig – så hanterar du situationen

Han hör inte av sig - eDarling

Du har varit på en eller flera dejter med ett riktigt kap. Din dejt är rolig, trevlig och fängslade, ni har mängder av saker gemensamt och fjärilarna i magen fladdrar som aldrig förr. Kort sagt: ni klickade – eller i alla fall så trodde du det. Dagarna går och han hör inte av sig. Att vänta på att en dejt ska ta kontakt kan vara frustrerande. Hur ska man egentligen hantera situationen på bästa sätt?

Han hör inte av sig – bli aktiv själv

Det finns en förlegad dejtingregel om att vänta i tre dagar innan första kontakten efter en dejt, vilket kan vara anledningen till att du inte hör av din dejt. Har du tröttnat på att vänta på att din dejt ska höra av sig finns det ingen anledning till att sitta och hoppas på ett telefonsamtal, ta saken i egna händer! Skriv ett meddelande där du berättar att du uppskattade erat senaste möte och föreslå att ni ses igen. Egentligen har du inget att förlora på denna handling; om han är intresserad nappar han på ditt förslag och om inte så vet du och kan gå vidare till någon som är bättre passad för dig!

”Vad som kan kännas som en evighet för dig, kan upplevas annorlunda av din dejt”

Varför hör han inte av sig?

Dagarna går och han har fortfarande inte hört av sig, trots att du gett tydliga signaler om att du vill ses igen. Frågorna hopar sig: har han tappat bort ditt nummer, förlorat sin mobiltelefon eller råkat ut för en olycka? Givetvis kan det finnas orsaker till att din dejt inte hör av sig, men risken finns att din dejt inte upplevde ert möte på samma sätt som du gjorde. Tänk tillbaka på erat möte. Hur var din dejts kroppsspråk? Behövde din dejt plötsligt rusa iväg på ett möte i sista minuten? Din dejt kan ha gett flera klara signaler att han eller hon inte är intresserad, och då är det bäst att även du tar ett steg tillbaka och respekterar att personen kanske inte vill ha kontakt med dig.

Sysselsätt dig

Det kan även finnas andra anledningar till att personen du är intresserad av inte har hört av sig. Kanske har din dejt känslor för någon annan eller inte har kommit över sitt tidigare förhållande. Tänk även på att människor upplever saker olika. Vad som kan kännas som en evighet för dig, kan upplevas annorlunda av din dejt. Din dejt kanske vill gå långsamt fram eller inte känner sig bekväm med situationen. Det kan vara bra att vara tålmodig, och ge din dejt lite tid. Är din dejt intresserad kommer hon eller han att höra av sig. Det bästa du kan göra oavsett är att sysselsätta dig, sluta kolla telefonen varannan minut- ta en promenad, fixa en rolig tjejkväll eller gå på bio – man får oftast ett meddelande när man minst anar det!

Han hör inte av sig – är det mig det är fel på?

Undvik att döma dig själv om din han inte hör av sig, för det är inte dig det är fel på. Ibland stämmer helt enkelt inte kemin mellan två personer, och det är inget att hänga upp sig på. Fokusera inte på det negativa om din dejt inte hör av sig. Om du upplevde dejten som trevlig, spar det som ett trevligt minne. Fokusera på det som var positivt med erat möte, och tänk över vad som gick mindre bra. Kanske kan du ta med någon lärdom tills nästa gång du träffar någon.

Han hör inte av sig

Han hör inte av sig – gå vidare!

Besvikelsen när en dejt inte hör av sig kan vara stor, speciellt om man byggt upp förväntningar om en framtida relation. Men det finns inte mycket att vinna på att tjata på din dejt. Hur många teorier man än må ha om att personen i fråga inte hört av sig så finns det oftast ett enkelt svar: han är helt enkelt inte så intresserad. Att skicka flera meddelanden, ringa eller ta kontakt på annat sätt när din dejt inte visar intresse kan upplevas som påträngande. Ibland klickar det helt enkelt inte för båda parter, och då gäller det att acceptera att man blivit avvisad och gå vidare. Om han inte hör av sig, se istället fram emot nya dejter och nya personer att träffa.

Har du några frågor eller funderingar? Skriv då till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion