Att resa ensam är ett äventyr!

Resa ensam - eDarlings guide

Har du ingen reskamrat? Om du drömt om att resa till spännande städer och främmande länder finns det ingen orsak att stanna hemma bara för att du inte har någon att resa med! Reser du själv är det bara du själv som bestämmer vart resan går, och vem vet vad som händer under färdens gång?

Fördelar med att resa ensam

Att resa ensam innebär att du själv kan välja resemål utan att behöva ta hänsyn till någon annan. Söker du äventyr eller vill du hellre ligga på stranden med en god bok? När du väljer att resa ensam är det du själv som bestämmer! En annan fördel med att resa ensam är att du får möjlighet att ta dig utanför din bekvämlighetszon och utmana dig själv. Att resa själv kan kännas pirrigt eller nervöst, men genom att ta chansen och resa på egen hand utvecklar du dig själv och får dessutom minnen för livet.

Resa ensam och hitta nya vänner

Du behöver inte vara själv när du väljer att resa ensam. Chansen är stor att du träffar spännande resekamrater längst vägen, men vill man gärna ha sällskap är ett tips är att boka en gruppresa redan innan avfärd. En gruppresa kan vara ett perfekt sätt att träffa nya vänner. Det finns exempelvis erbjudanden för personer med en gemensam hobby. Kanske har du ett historiskt intresse eller vill spela golf under din semeter? Att boka en gruppsresa med en speciell inriktning garanterar att du träffar människor med liknande intressen, och vem vet, kanske träffar du några nya vänner under resans gång?

Singelresor för den som söker

Det anordnas även speciella singelresor för de som vill träffa andra singlar och kanske hitta kärleken under semestern. Utbudet för singlar som vill resa med andra singlar är stort, så det finns ingen anledning till att resa ensam om du inte vill. Det finns singelresor som passar den äventyrlige, för de som vill koppla av eller för de som hellre spenderar en weekend i en storstad. Det anordnas även speciella resor för ensamstående föräldrar som väljer att resa ensam med barn.

Bara en semesterflört?

Vad händer då om man träffar någon på semestern? Genom att resa ensam får man mängder av tillfällen att knyta nya kontakter, hitta nya vänner och kanske till och med en ny kärlek. Men att träffa någon under semestern behöver inte vara helt problemfritt, och det är inte alltid en semesterflört mynnar ut i ett förhållande. Den avslappnade atmosfären på semestern gör oss ofta mer generösa och fördomsfria, och vi kanske glömmer vad vi egentligen söker eller behöver i ett förhållande. Om du träffat någon när du är ute och reser är det inte säkert att känslorna finns när du kommer hem till vardagen igen.

Om känslorna finns kvar

Ibland är semesterflörten mer än bara en flört, och ni kanske bestämmer er för att fortsätta träffas även efter att ni rest hem. Det som är viktigt att tänka på är att fokusera på att verkligen lära känna varandra och ta del av varandras vardagsliv. Om ni inte har möjlighet att träffas så ofta när semestern är slut kanske ni väljer att inleda ett distansförhållande. Är det äkta kärlek så klarar ni av att hålla semesterkärleken vid liv!

Har du några frågor eller funderingar? Skriv då till [email protected]

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion