Dejta online – 6 hemligheter till framgång!

Dejta online med eDarling

Med internetdejting kan det vara särskilt svårt att finna balans mellan att utstråla en överdriven återhållsamhet och att skryta om storslagna bragder. För att väcka intresse hos en annan människa krävs det att du är humoristisk, intressant och bra på att socialisera – och verka spännande att lära känna ytterligare. Låter det omöjligt? Läs våra sex tips på hur man gör för att dejta online på bästa sätt!

1. Ta initiativet

Det må vara att du är en mer introvert typ av människa, men hittar du någon som matchar det du letar efter – skicka ett vänligt meddelande direkt. Att dejta online kräver ett aktivt deltagande från alla parter, så undvik att bara vänta på att den du är intresserad av ska svara. Chanserna finna att denne också väntar på att du ska svara, och så förlorar ni en potentiell chans att dejta online.

2. Dela inte med dig för mycket

Berätta om dig själv på ett träffande sätt! Visa det bästa av dig själv, ditt liv och dina intressen – men försök att hålla det i lagom mängd.

Försök att alltid komma ihåg att du, förutom att presentera dig själv som trevlig och öppen, även har till fördel av att framstå som intressant. Att dejta online handlar om att fånga motpartens intresse på ett effektivt sätt, för att senare kunna träffas och utveckla relationen utanför skärmen. Genom att lämna plats för följdfrågor till det du berättar, håller du den potentiella partnern intresserad och längtandes efter mer!

3. Var ärlig

Det kan förstås kännas lockande att framstå som en aning yngre och lite mer framgångsrik, men att dejta online blir genast mer framgångsrikt om du är ärlig. Ta kontakt genom att visa att du är öppen och uppriktig. Receptet för att lyckas med att dejta online börjar med att du och din potentiella partner kan acceptera varandras svagheter.

Att börja med att ljuga är det absolut sämsta sättet att inleda ett seriöst förhållande på. Märker du att den du dejtar ljuger, se till att konfrontera personen och gör det klart för er båda att lögner inte har någon del i er relation.

4. Tacka nej på ett snällt sätt

Att dejta online är inte alltid en dans på rosor… Ibland finns intresset helt enkelt inte där. Känns det svårt att tacka nej? Försök att skriva ett ärligt, men snällt ”tack, men nej tack”. Att låta bli att svara lämnar den andra personen hängande, vilket inte är ett särskilt schysst läge att sätta någon i.

Genom att lämna ett vänligt återbud besparar du den andre funderingar och tid. Behandla andra som du själv skulle vilja bli behandlad!

5. Möts för en dejt så snart som möjligt

En potentiell fallgrop när det kommer till att dejta online är det passiva utbytet av meddelanden. Istället för att leta efter ett verkligt möte lägger många medlemmar ned för lång tid på kontakt per meddelanden eller telefon.

Kanske kommer du upptäcka att du är intresserad av din konversationspartner på ett till synes emotionellt plan – men när ni möts för första gången finns gnistan helt enkelt inte där.

För att slippa att komma till denna punkt är det av stor vikt att träffa varandra så snart ni känner er redo. Om det under första mötet verkar som att er kemi svackar – överväg att ge personen en andra chans. Det kan vara svårt att läsa av hur en person är efter bara ett möte, då det är vanligt att man kan vara blyg eller nervös när man träffar någon för första gången.

6. Riskera inte din säkerhet!

Lita på dina instinkter, finns det något som inte känns bra, bör du vara uppmärksam. Känn alltid efter vad som känns rätt för dig!

Om författaren: eDarlings redaktion Se fler artiklar skrivna av eDarlings redaktion